Poate… Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face este și cel care doare cel mai tare. 

                    Sunt atâtea decizii dureroase de luat câteodată. Pur și simplu te împart în două și te fac să simți că, orice ai hotărî, tot nu te vei simți pe deplin fericită. Sunt atâtea decizii care te obligă să renunți la o parte din tine și te aduc într-un punct în care nu ți-ai dorit niciodată să ajungi. Sunt atâtea decizii în care, orice hotărâre doare al naibii de tare și simți că e nedrept. E nedrept să fim nevoiți să suferim pentru a putea fi fericiți. 

                    Poate, așa învățăm… Să apreciem, să păstrăm, să respectăm. Poate așa învățăm, cu timpul, că nu toate deciziile sunt ușoare și că nu mereu cea mai potrivită e calea ușoară. Poate… Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face este și cel care doare cel mai tare. 

                    Uneori trebuie să pleci de lângă acei oameni pe care îi iubești cel mai mult. Pentru că ei nu te mai iubesc la fel de mult, pentru că te rănesc sau pentru că nu te mai respectă ori nu îți mai oferă motive să te încrezi în ei, ci dimpotrivă. Uneori trebuie să renunți la lucruri pe care ți le-ai dorit cu încăpățânare și asta pentru că ele interferă cumva cu o altă fericire, la fel de mare, dar poate mai importantă. Iar astfel de renunțări fac parte din obișnuitele compromisuri ale vieții. 

                    Sinceră să fiu, încă nu am înțeles, și nu știu dacă voi înțelege curând de ce, dar așa e, câteodată, în calea fericirii se află un obstacol greu de trecut, ceva dureros și sfâșietor. Însă un lucru l-am înțeles foarte bine și e unul dintre crezurile pe care le-am învățat trăind cum am vrut, nu cum mi-au spus alții, și anume că, aproape întotdeauna, e mai dureros să nu faci ceva decât să îl faci. E mai dureros să rămâi lângă cineva pe care l-ai iubit, dar care acum te rănește, decât să pleci. E mai dureros să nu iei anumite decizii decât să le iei. E mai dureros să amâni decât să trăiești. Pe termen lung, nu pe moment. Suferința sufletului se adună undeva. Și, cu timpul, te rupe iremediabil. 

                    Uneori, cel mai bun lucru pe care îl poți face este și cel care doare cel mai tare. Vei ajunge la concluzia că, de fapt, acela a fost răul cel mai mic. Mai bine iei o decizie dureroasă decât să ajungi să trăiești o viață nefericită. 

Foto: Tiago Bandeira

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts