,,Poate la început l-am iubit de nevoie, dar acum îl iubesc pentru că e tot ce-mi doresc. Iubirea nu e de ajuns, dragul meu.”- Scrisoare pentru cel care se lăsase aşteptat prea mult.

                                  ,,La început pe el l-am iubit de nevoie, pentru că voiam să mi te scot din suflet pe tine, cel care mă rănisei şi mă lăsasei să-ţi stau la picioare… Apoi am început să îl iubesc mai mult, mai bine, pentru că merita. Ştia să mă ţină în braţe şi să mă aprecieze. Poate la început l-am iubit de nevoie, dar acum îl iubesc pentru că e tot ce-mi doresc. Iubirea nu e de ajuns, dragul meu, îţi spun asta pentru că va veni o vreme în care îţi vei dori să păstrezi alături de tine o femeie pentru toată viaţa. Va trebui să munceşti, să te străduieşti. Am trăit pe sufletul meu tot ce îţi scriu acum şi nu, iubirea nu e de ajuns. Va trebui să o asculţi atunci când vei fi obosit. Va trebui să o încurajezi atunci când vei avea şi tu destule de cap. Va trebui să fii alături de ea atunci când ţi-ai dori să-ţi iei lumea în cap şi să pleci departe doar pentru două secunde de linişte. Va trebui să fii… Să fii prezent, atent, grijiliu, ascultător, matur, copil, nebun. Va trebui să fii tot ceea ce îţi va cere momentul să fii pentru că numai aşa reuşeşti să păstrezi oamenii aproape. Amânând zi de zi totul pentru o altă zi, nu faci decât să pierzi timpul degeaba şi să laşi fericirea să treacă pe lângă tine. Nu ştiu dacă ai amânat ceva cu mine sau dacă nu ai vrut de fapt să trăim acele momente pe care le-am fi putut trăi, dar pe cuvântul meu că viaţa e alta alături de un om căruia nu îi e teamă să-ţi demonstreze că te iubeşte, alături de un om care îţi arată unde îţi e locul de fapt. El m-a luat de lângă tine cu forţa, în sensul că eu încă mai suspinam din cauza ta, şi mi-a spus prin gesturile sale ,,Uite, aici e locul tău, în braţele mele. Tu nu trebuie să plângi, doar să fii fericită. Tu nu ai voie să suferi după un om care nu îţi mai şterge lacrimile de pe faţă pentru că ar trebui să te alinţi în braţele celui care croieşte zâmbete doar pentru tine.” Şi avea dreptate. Are dreptate. Nu ştiu de ce îţi scriu toate astea, însă mi-aş dori din tot sufletul să înveţi că ,,Dar să ştii că te iubeam mult” nu e de ajuns pentru a întoarce un om din drum. Ce mai înseamnă vorbele atunci când faptele se tot şi se tot lasă aşteptate? Astfel de cuvinte nu te întorc din drum, doar te dor şi atât. Când vei învăţa să fii, dragul meu, să fii prezent, grijuliu, atent, ascultător, matur, copil, nebun, bărbat, iubit, soţ, tată şi alte câteva sute de ,,altceva”, abia atunci, punând şi suflet şi iubire, vei reuşi să ai reţeta unei vieţi în doi fericite. Sper că vei reuşi. Nu eşti un om rău, dar te laşi aşteptat prea mult timp.”

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts