Poate întrebarea corectă este dacă ei te merită pe tine, nu dacă tu îi meriți pe ei. 

                       Te întrebi adesea dacă faci bine tot ce faci, dacă te ridici la înălțimea unor standarde impuse de alții sau dacă ești suficient de bună pentru anumiți oameni. Câteodată te subestimezi și îți găsești vini care de fapt nu îți aparțin. Îi privești pe ceilalți de parcă fiecare dintre ei s-ar afla cu cel puțin câteva trepte mai sus decât tine și nu ai puterea să urci până la ei. Dar ești naivă. Și nu e un defect. Nu mereu. Uneori e o calitate. 

                       Mulți dintre acei oameni care crezi tu că sunt minunați și că le lipsesc defectele, se întâmplă să îți fie inferiori, iar sentimentele tale să fie cele care te influențează să gândești așa. Pentru că sufletul nu ia în seamă defectele oamenilor. Deși ar fi bine să o facă. 

                       Ajungi să te întrebi dacă îi meriți pe cei pe care îi iubești și te frămânți în nesiguranță. E al dracului de greu să nu ai certitudinea că ești suficient de bun pentru acei oameni pe care îi iubești cu tot sufletul și din toată inima. Tocmai aici e secretul, dacă iubești sincer, curat și dezinteresat, cu siguranță meriți din plin tot ce ți se oferă. 

                       Poate întrebarea corectă este dacă ei te merită pe tine, nu dacă tu îi meriți pe ei. Avem tendința să ne lăsăm orbiți de propriile sentimente și ajungem într-un punct în care ne dăm seama că doare… Indiferența celuilalt, distanța care s-a creat între timp sau simplul fapt că omul lângă care te afli nu este atât de bun și de potrivit ție pe cât ai crezut că e. 

                       Fiecare dintre noi se întreabă la un moment dat dacă își merită omul de alături. Însă nu ar fi rău să ne întrebăm măcar o dată dacă și cei de lângă noi ne merită.                        

Foto: Artem Bali

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts