Poate într-o zi ne vom da seama că în viață nu toate pot fi cumpărate cu bani, că cele mai valoroase lucruri în viață nu sunt lucruri, ci oameni și sentimente, adevăruri și certitudini și că nu au preț…

                                   Ne cumpărăm ceasuri scumpe, dar nu mai prețuim clipele, nu le mai trăim. Ne înconjurăm de oameni și prieteni falși ca să nu simțim singurătatea, dar uităm să ne retragem într-un colț de lume pentru a fi noi înșine. Investim în haine, dar ne lăsăm sufletele dezbrăcate… Și în mașini, dar nu ajungem nicăieri, batem pasul pe loc. Uneori nu știm să ne punem ordine în priorități. Și ne amăgim singuri. Iar asta e trist… Pentru că pierdem din fericirea lucrurilor mărunte și triste. 

                                   Am ajuns să credem că putem să ne cumpărăm fericirea, dar se înșelăm atât de tare. Cumpărăm vodkă și țigări sau pantofi și rujuri îndrăznețe crezând că putem să uităm astfel de ceea ce ne doare în adâncul sufletului. Facem cadouri ca să ne suplinim absența și avem impresia că putem înlocui gesturile cu banalele cuvinte… Dar nu putem…

                                   Poate într-o zi ne vom da seama că în viață nu toate pot fi cumpărate cu bani, că cele mai valoroase lucruri în viață nu sunt lucruri, ci oameni și sentimente, adevăruri și certitudini și că nu au preț… Le putem căpăta doar iubind și încetând să mai credem că avem puterea să cumpărăm orice. 

                                   Poate într-o zi ne vom da seama că am pierdut atâtea clipe frumoase și unice încercând să găsim zile întregi de fericire sau poate chiar o viață întreagă. Poate atunci vom ști deja că e imposibil și că viața e suma unor lecții crunte pe care le învățăm pentru a fi fericiți și care ne ambiționează să nu renunțăm și a unor momente sublime de fericire în care sufletele noastre capătă energia necesară pentru a înfrunta alte probleme și greutăți. 

                                   Încă mi sper că poate într-o zi vom începe să facem mai multe pentru sufletele care ne ard de dorință în piept. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts