Poate că încă te iubesc. Dar sincer, am obosit să aștept iubirea unui om care e mereu prea ocupat pentru mine. 

                     Poate că încă te iubesc. Te mai iubesc. Deși sunt departe și îmi ești departe. Mai mult cu sufletul decât fizic, pentru că, din păcate, se poate și asta. Unii oameni se strâng în brațe și totuși sunt atât de departe unul de celălalt încât e aproape imposibil ca ei să se mai apropie vreodată atât cât au fost cândva. Iar alții sunt la mii de kilometri distanță și, cu toate astea, sunt mai aproape decât ne-am putea imagina, pentru că se păstrează în suflet și fac ca întregul chin al dorului să merite în clipa revederii.

                     Cum spuneam, suntem departe. Nu îmi doresc să arunc cu învinuiri în nimeni. Găsirea vinovaților, uneori, nu e o soluție. Pentru că într-o relație fiecare poate avea partea sa de vină. Oricât de mică ar fi ea. Poate vina ta a fost că ți-a păsat și că ai făcut mai puțin decât ai spus și ai promis că vei face. Poate vina mea a fost că am încercat cu prea mare disperare să ne mențin pe linia de plutire, indiferent de costuri, care au fost mari. E tot o vină și mi-o asum.

                     Poate că încă te iubesc. Dar sincer, am obosit să aștept iubirea unui om care e mereu prea ocupat pentru mine. Am obosit să aștept să se întâmple și să se schimbe ceva în bine. Și așa e mai bine pentru mine, să renunț la unele așteptări și la anumiți oameni care nu îmi mai pot oferi nimic sau de la care nu mai vreau să primesc nimic. Cred că, dacă nu facem ceva anume când îi e timpul, în unele cazuri, mai târziu deja nu mai are rost.

Obosim să așteptăm, să sperăm, să ne amăgim și să ne mințim. Obosim să credem și să avem încredere. Obosim să iubim dacă sentimentele noastre se transformă într-o alergare continuă după sentimentele altcuiva… După sentimentele unui om care se tot îndepărtează.

Foto: Sara Rolin

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts