Poate că am fi mai fericiți dacă i-am aprecia pe cei care ne oferă sentimente adevărate și dacă nu am mai alerga după cei care ne oferă firimituri de iubire. 

                         Pierdem adesea în viață. Timp. Oameni. Momente. Sentimente. Și pierdem doar din cauza noastră. Noi înșine ne condamnăm la nefericire din cauză că nu știm ce să facem cu ceea ce ni se oferă. Nu apreciem, nu prețuim și nu îngrijim. Credem că odată ce am obținut ceva, acel ceva ne aparține în întregime și pentru totdeauna. Din păcate ne ghidăm după același principiu și când vine vorba despre oameni. Refuzăm să înțelegem că a păstra e mai important și mai greu decât a obține. 

                         Suntem tentați să invidiem și să râvnim fericirea altora pentru că pare ambalată mai frumos decât cea pe care o avem alături și în suflete. Neglijăm minunățiile de lângă noi. Până când ne obligă să le râvnim din nou. De această dată fără vreo șansă de a le căpăta înapoi. 

                         Poate că am fi mai fericiți dacă i-am aprecia pe cei care ne oferă sentimente adevărate și dacă nu am mai alerga după cei care ne oferă firimituri de iubire. De ce să ne mulțumim cu tot ce are mai frumos cineva când putem să alergăm la nesfârșit după aceia care ne oferă resturi de timp și de iubire, nu? De ce să ne bucurăm de oamenii frumoși din viețile noastre când sunt atâția care ar putea fi și mai frumoși? Sau nu!

                         Nu e bine să ne lăsăm orbiți de iluzii. Nu e bine să credem că vom găsi întotdeauna mai bine. Pentru că nu o vom face. Ar trebui să fim atenți și responsabili, să apreciem sinceritatea și căldura sentimentelor, a oamenilor. 

                         Nu te mulțumi cu puțin atunci când știi că meriți mai mult, dar nici nu da cu piciorul la ceea ce ai doar pentru că ești lacom. Una e să nu primești cât meriți și alta e să nu apreciezi atunci când ți se dă tot ce se poate, atât cât se poate. 

Foto: courtney Hobbs

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts