Pentru tine…

                                 Sunt lucruri în viaţă pe care dacă nu le trăieşti şi nu le înveţi de una singură, altfel nu ai cum să ştii ce sunt. Ţi s-a spus cândva, când erai micuţă, să ai grijă cu iubirea, dar n-ai avut. Imediat ce ai cunoscut-o i-ai dat voie să îţi pătrundă în suflet pentru a te copleşi cu toată căldura ei şi cu fericirea pe care ţi-o promisese. Abia apoi ai realizat că avea dreptate când îţi spunea să ai grijă. Abia atunci când ai realizat că există şi rău în fiecare bine pe care îl doreşti ai învăţat o lecţie pe care ţi-o spuseseră alţii înainte, dar pentru care n-ai avut urechi ca să o poţi asculta.

                                Gândeşte-te la tine… Cea de acum. Eşti fericită? Poate da, poate nu. Dar dacă nu eşti, întreabă-te de ce. Nu pe Dumnezeu, nu pe cel de lângă tine. Întreabă-te pe tine însăţi pentru că numai tu poţi ştii cu adevărat. Gândeşte-te că tot ce trăieşti se întâmplă cu un scop, iar fericirea se plăteşte mereu înainte, niciodată după… Şi se plăteşte cu mult amar şi multe lacrimi. Ce trăieşti acum e doar o piedică în calea fericirii de mai târziu… O fericire la care nu poţi ajunge dacă nu e ridici de parcă nu ai fi căzut niciodată.

                                Acum gândeşte-te la ce ai. La orice lucru mărut care ţi-a bucurat sufletul fie şi numai pentru câteva secunde. Nu te mai gândi la ce îţi lipseşte sau la ce au alţii… Doar la ce ai tu, la oamenii care ţi-au fost mereu alături, la cei pentru care merită să lupţi… Cei pentru care contează fericirea ta.

                                Ştii… Ca să poţi fi fericită trebuie mai întâi să renunţi la tot ce te face nefericită. Renunţă la acea parte din tine care vede mereu numai partea goală a paharului. Acceptă, iartă, uită. Fii fericită! Numai tu poţi hotărî pe cine laşi, sau dacă laşi, să te facă nefericită. Numai tu poţi renunţa la tot ce îţi împovărează sufletul. Fii fericită ! Numai tu ai puterea să hotărăşti să fii fericită.

Foto: We Heart It

large (5)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply