Pentru o viaţă sănătoasă şi fericită ar trebui să îi acordăm fiecărui om şansa să ne demonstreze că e diferit de celălalt, de cel care ne-a greşit, scutindu-l de prejudecăţi şi frici, de ezitare şi reţineri, de priviri aruncate în trecut şi absenţă din prezent.

                                  Aş fi tentată să privesc iubirea ca fiind ceva ce construieşti alături de un om. Alături de unii oameni nu poţi construi decât ceva asemănător unei garsoniere ce se află într-un bloc cu bulină roşie şi stă să se derâme la o simplă trântire de uşă, iar alături de alţii construieşti castele întregi care sunt sortite să rămână în amintiri ani mulţi. Alături de unii bărbaţi poţi avea neşansa să te pierzi chiar şi pe tine însăţi pentru ca mai apoi să îţi dai seama că eşti destul de puternică încât să clădeşti un întreg iperiu de una singură. Alături de alţi bărbaţi poţi pur şi simplu să dai un sens adevărat cuvântului ,,acasă”

                                  Cred că mi-am dat seama de ceva… Acolo unde nu mai ai ce să repari trebuie să dărâmi dacă ai de gând să reclădeşti altceva cu altcineva pe acelaşi suflet. Dacă încerci să construieşti pe ruine, s-ar putea să te trezeşti cu toate prăbuşindu-se. Ar trebui să învăţăm să trăim prezentul privind spre viitor, nu spre trecut, căci am mai fost acolo.

                                  Dacă te gândeşti prea mult la femeia de ieri, aceea care suferea, o vei putea aduce în ziua de azi şi îi vei răpi şansa la fericire celei de mâine. Îi vei oferi un model de femeie care nu se îndură să renunţe la fericirea trăită cândva chiar dacă acea fericire a fost urmată de dezastru. Dacă te gândeşti prea mult la bărbatul pe care l-ai pierdut ai putea pierde chiar tu un bărbat care abia aşteaptă să te cucerească… Nu mai putem vedea copacii din cauza pădurii… Nu mai putem distinge domnii din cauza bărbaţilor, nu?

                                  Ce ar trebui să învăţăm şi să ştim noi de fapt? Că pentru o viaţă sănătoasă şi fericită ar trebui să îi acordăm fiecărui om şansa să ne demonstreze că e diferit de celălalt, de cel care ne-a greşit, scutindu-l de prejudecăţi şi frici, de ezitare şi reţineri, de priviri aruncate în trecut şi absenţă din prezent.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • COMMENTS (37)

  1. Studio Galati 12th aprilie 2016 at 17:36 -

   Cata dreptate, ai? Cate dintre noi, nu facem greseala, asta…

   Reply
  2. galant 12th aprilie 2016 at 17:33 -

   Pup dulce!

   Reply

  Leave a Reply