Pentru o femeie deşteaptă, singurătatea nu va fi niciodată o piedică în calea fericirii, ci doar o piatră de temelie pentru ea şi o lecţie valoroasă de viaţă.

                                   Sunt femeie şi am învăţat că singurătatea nu e o greutate, ci un răgaz, de cele mai multe ori. Când am privit mai bine în trecut, după ce mă vindecasem deja, am fost nevoită să îmi dau seama că atunci când am rămas singură a fost pentru că aşa a trebuit să fie. Oricum oamenii pe care i-am părăsit sau care m-au părăsit nu îmi mai ofereau nimic frumos pentru suflet, doar indiferenţă, tăcere, absenţă şi aşteptări.

                                   Pe mine, singurătatea m-a ajutat să mă odihnesc atunci când obosisem de tot şi de toate. M-a ajutat să îmi dau seama că merit mai mult şi că, dacă ştiu ce să cer de la viaţă, ştiu şi pentru ce merită să lupt cu toate forţele, cu tot sufletul. M-a ajutat să mă redescopăr şi să mă adun după ce mă pierdusem încercând să fiu pe placul celor pe care îi iubeam… Pe placul celor care, atunci când au avut ocazia, nu au ezitat să mă rupă în bucăţi şi să mă lase să îi chem înapoi, deşi ştiam că au plecat pentru totdeauna.

                                   Şi ştii?!.. Singurătatea nu va sta niciodată în calea fericirii mele, ba din contră. Mă va ajuta să apreciez mai mult ce primesc de la viaţă, dar mai ales de la omul de alături. Mă va ajuta să înţeleg mai bine faptul că trebuie să fiu întotdeauna eu însămi. Mă va ajuta să fiu cea mai bună eu pentru omul care merită, mult mai bună decât am fost pentru cei care nu au meritat. Mă va ajuta să înţeleg de ce nu a mers totul aşa cum aş fi vrut cu alţi oameni şi de ce a mers totul mai bine decât m-aş fi aşteptat cu unul singur. 

                                   Pentru o femeie deşteaptă, singurătatea nu va fi niciodată o piedică în calea fericirii, ci doar o piatră de temelie pentru ea şi o lecţie valoroasă de viaţă.

Foto: We Heart It

 

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts