Pentru a construi o relație ai nevoie de mai mult decât iubire. Ai nevoie de doi oameni hotărâți să lupte pentru ceea ce au și care să nu se lase despărțiți de intrigi sau oameni. Ai nevoie de încredere, devotament, respect, comunicare. 

                        Între mulți a fost iubire. Dar au intervenit minusuri la alte capitole, iar pe unele dintre ele, uneori, nu le mai poți compensa. Și orice ai clădi în viață, dacă fundația nu e una rezistentă, într-un final totul se năruie. Pentru a construi o relație ai nevoie de mai mult decât iubire. Ai nevoie de doi oameni hotărâți să lupte pentru ceea ce au și care să nu se lase despărțiți de intrigi sau oameni. Ai nevoie de încredere, devotament, respect, comunicare. 

                        E vorba și despre cât de responsabili suntem, despre cât de maturi și despre cât ne dorim ca lucrurile să meargă. Nu vei găsi niciodată fericirea alături de cineva care, oricât de mult te-ar iubi, nu are încredere totală și își crește mereu în suflet îndoieli. 

                        O relație nu va dura niciodată dacă îi lași pe ceilalți să intervină între voi, dacă faci economie la sentimente și la gesturi, dacă promiți și nu ești om de cuvânt, dacă vorbești și nu demonstrezi prin fapte. Dacă nu respecți persoana de lângă tine, chiar și atunci când aveți opinii diferite. Dacă nu ai încredere. 

                        Gândește-te doar la cei pe care i-ai iubit până acum. A fost de ajuns să îi iubești dacă nu te-au iubit înapoi? A fost de ajuns dacă nu ți-au dat motive să ai încredere? A fost de ajuns dacă nu ați comunicat mai bine? 

                        Nu e nevoie să căutăm vinovați. Chiar dacă îi găsim, cu ce ne ajută? Răul rămâne făcut. Putem fi doar împăcați cu gândul că am făcut tot ce am putut, dar tot doare. O relație se construiește cu grijă și cu simț de răspundere. Ia timp. Problema e că sunt atâția oameni care cred că relațiile se iau așa, de-a gata…

Foto: Ashley Schulze

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts