Pe fundul paharului cu iubire vei da de otravă şi va fi atât de amară încât nu vei mai şti cât de dulce a fost iubirea

                          După iubire, după iubirea adevărată, nu te vei simţi niciodată uşurată pentru că sfârşitul unei iubiri în care ţi-ai pus tot sufletul, toate visele şi toate dorinţele pentru viitor, nu va fi niciodată o uşurare. Un astfel de sfârşit va fi o adevărată povară.

                          Ce rămâne la sfârşit? Regrete. Dezamări. Reproşuri. Îndoieli. Lacrimi… Toate astea sunt otravă curată pentru suflet şi le găseşti pe toate pe fundul paharului cu iubire. Îţi lasă un gust amar, atât în suflet cât şi în gânduri, un gust atât de amar că te face să uiţi de dulceaţa iubirii.

                          Întotdeauna emoţiile care te încearcă într-un anumit moment al vieţii vor fi mult mai puternice decât cele pe care le-ai trăit în trecut, şi uite aşa, otrava te face să uiţi aproape de tot gustul dulce al iubirii.

                         O bună perioadă de timp acel gust amar persistă şi parcă nu te-ai mai încumeta să iubeşti, dar apoi îţi cere sufletul, simte nevoia de dulce şi prinzi curaj. E de ajuns să guşti puţin din iubire şi toată otrava pe care ţi-a lăsat-o ca dar de plecare se risipeşte.

                          În viaţă, totul se rezumă la a fi cumpătat şi asta e valabil şi în iubire, trebuie să guşti câte puţin, nu totul odată. Dacă te grăbeşti, imediat guşti şi din ce ar trebui să laşi în pahar, dar dacă nu, indată ce simţi că aşa nu se poate, schimbi ce ar trebui să se schimbe şi umpli paharul cu iubire. Trebuie să fii cumpătat în iubire. Iubire în grabă nu se poate. Şi nici dacă eşti prea lacom nu se poate, deşi aici e o mică excepţie. În iubire nu poţi să ceri prea mult, poţi doar să ai prea puţine de oferit. 

                          Pe fundul paharului cu iubire vei da de otravă şi va fi atât de amară încât nu vei mai şti cât de dulce a fost iubirea.

Foto: We Heart It

large (59)

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply