Pe cerul meu sunt urmele pantofilor tăi mărimea 38.

                               În viață totul e efemer. Până și viața și timpul sunt efemere, iar noi suntem bieți călători prin toate, până și prin viețile altor oameni.

                              Așa ai fost și tu. Mi-ai călătorit prin viață. Ai văzut tot ce era de văzut. Ai aflat tot ce era de aflat. Ai iubit tot ce era de iubit. Ai lăsat urme în spatele pașilor tăi apoi… Apoi ai plecat și ai uitat să mai faci cale întoarsă.

                             Atunci când pleacă, o femeie pleacă pentru totdeauna. Nu are rost să o mai aștepți. Nu are rost să o mai chemi. Nu se va întoarce. Nu va privi în urmă pentru că va ști că nu mai e nimic de văzut, nimic de aflat, nimic de iubit. Nu va putea decât să meargă înainte fără să mai privească înapoi.

                            Așa se face că pe cerul meu sunt urmele pantofilor tăi mărimea 38. Nu vreau să las nimic să le șteargă, dar nu vreau nici să le urmez pentru că acum nu mai duc nicăieri.Îmi place doar să le știu acolo ca o dovadă clară a faptului că ai fost cândva în viața mea.

                            Acele urme nu bântuie numai cerul meu. Are și cerul tău urmele sale și în general cerul oricui are urme. Pe unele nu le poți scoate nici să vrei, pe altele abia le iei în seamă. Pe unele le va șterge timpul, altele vor fi acoperite tot de urme și astfel vei uita de ele fără să îți dai seama.

                            Urmele pantofilor tăi mărimea 38 nu s-au lăsat șterse de timp, dar nici eu nu vreau să le curăț. N-au putut fi acoperite de altele și nici nu pot fi ignorate.

                           Și nu îmi pot explica de ce decât astfel…

                          Un om a cărui prezență ți-a influențat profund existența va lăsa urme pe care să nu le poți șterge pentru că influența sa te-a schimbat, iar ștergerea acelor urme ar însemna să ștergi și acea parte din tine care s-a schimbat.

                         Urmele pantofilor tăi mărimea 38 îmi urmează cerul de la E la V. La E au adus soare și cer senin atunci când au răsărit, iar la V au lăsat nori de furtună atunci când au plecat. Și cum în acea zi soarele meu era cam adormit, a rămas blocat în V și s-a pierdut printre nori.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply