Până la urmă tot te vor critica. Te vor judeca. Îţi vor frânge aripile şi vor da cu tine de pământ în cel mai dureros fel. Aşa că fă ce vrei tu fără să îţi pese de ceilalţi. Mai bine rişti, trăieşti, plângi şi eşti fericită, decât să te întrebi cum ar fi fost dacă nu te temeai de prejudecăţi.

                                  Una dintre cele mai importante lecţii pe care trebuie să le înveţi în viaţă este cum să te doară în cot de părerile din jur, de criticile lor aspre şi de modul în care te văd. Ar trebui să conteze doar ce crezi tu, ce simţi tu şi, mai ales, ce vrei tu. Restul sunt detalii în care nu ar trebui să te pierzi pentru că vei uita să trăieşti. 

                                  Şi oricum… Până la urmă tot te vor critica. Te vor judeca. Îţi vor frânge aripile şi vor da cu tine de pământ în cel mai dureros fel. Aşa că fă ce vrei tu fără să îţi pese de ceilalţi. Mai bine rişti, trăieşti, plângi şi eşti fericită, decât să te întrebi cum ar fi fost dacă nu te temeai de prejudecăţi.

                                  Oricum nu le va păsa de sentimentele tale, aşa că trăieşte-ţi viaţa după propriile reguli, îndeplineşte-ţi dorinţele, fă greşeli şi nu te mai împiedica de prejudecăţile lor, nu le mai da voie să aibă atât de multe de spus în ceea ce priveşte viaţa ta. Ei nu ştiu ce se află în spatele deciziilor tale, nu ştiu ce sentimente te încearcă şi câte gânduri nu îţi dau pace. Ei nu ştiu că viaţa înseamnă mai mult decât le arăţi celor din jur şi că tu eşti mult mai mult decât i-ai lăsat pe ei să cunoască. 

                                  Nu va conta dacă eşti fericită sau dacă suferi, dacă reuşeşti sau dacă o să cazi, nu va conta dacă plângi sau zâmbeşti. Aşa că dă-ţi seama că viaţa ta e în mâiile tale, iar ceilalţi nu au dreptul să spună ceva. Şi dacă o vor face, ignoră-i. Nu îi va durea nimic mai mult decât indiferenţa. Nu îi va reduce nimic la tăcere în afară de fericire… Şi poate nici ea. Aşa că treci peste părerile celor din jur şi trăieşte viaţa pe care vrei să o trăieşti, nu cea pe care vor ceilalţi să o trăieşti. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts