Până la urmă, peste tot vei da peste oameni care nu îți merită iubirea, respectul, încrederea sau devotamentul, peste tot vei întâlni oameni care nu te merită pe tine. Nu lăsa acești oameni să te facă să îi refuzi și pe cei care merită. 

                                    Un mic adevăr, trist și crud, e acela că la un moment dat vom fi cu toții răniți, mințiți, înșelați, distruși, duși de nas, amăgiți și multe altele. Și ce? În astfel de cazuri cred că e mai bine să nu ne apucăm să numărăm pentru că ne vom speria  și ne vom întrista degeaba. Așa e viața. Așa sunt oamenii. Mergem înainte și căutăm alții. La fel cum și acești alții ne caută pe noi tot din cauză că s-au săturat să fie dezamăgiți și mințiți.

                                    Important e să fim capabili să trecem peste dezamăgiri, să îi iertăm pe oameni, să mergem mai departe și să fim mereu deschiși spre noi întâmplări, amintiri și alți oameni. Important e să ne detașăm de tot ce a fost rău și urât, de tot ce a mers prost pentru a ne putea aminti cu drag de ceea ce a fost frumos și a mers bine.

                                    Până la urmă, peste tot vei da peste oameni care nu îți merită iubirea, respectul, încrederea sau devotamentul, peste tot vei întâlni oameni care nu te merită pe tine. Nu lăsa acești oameni să te facă să îi refuzi și pe cei care merită. Dincolo de toate astea, de oamenii care rănesc și de dezamăgirile pe care ei ni le livrează fără vreo remușcare, viața e frumoasă. Și merită trăită la maxim tocmai datorită celorlalți, datorită acelor oameni care vor fi acolo unde vei avea nevoie de ei, când vei avea nevoie de ei și te vor sprijini, te vor face să râzi, să te bucuri, să fii tu și să îți dai seama că există și persoane pentru care merită să faci sacrificii și alături de care să îți faci amintiri.

 

 

 

Foto: Annette Sousa

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts