Oferă-le oamenilor zâmbete şi tot ce ai tu mai bun, toţi te vor iubi. Oferă-le oamenilor ceea ce îţi oferă ei, iar majoritatea vor începe să te urască.

                                Oferă-le oamenilor zâmbete şi tot ce ai tu mai bun, toţi te vor iubi. Nu vor zice niciodată ,,Nu” la dragoste, respect, sprijin şi înţelegere, ba chiar vor face coadă pentru că ştiu cât de rar le mai primeşti de la cineva fără să fii nevoit să lupţi pentru ele. Pentru cei mai mulţi, eşti cel mai bun om doar atât cât oferi. Nu contează neapărat ce, dar să le oferi ceva din suflet, să se simtă ei împăcaţi că nu au cum să fie în pierdere avându-te prin prejmă. Însă tot pentru cei mai mulţi va trebui să te mulţumeşti cu atât, să oferi, pentru că ei nu vor dori să-ţi ofere la rândul lor ceva din suflete… Cei mai mulţi nu vor vrea şi îţi vor spune că le-ai oferit doar pentru că au meritat… Deşi poate nu meritau.

                                Oferă-le oamenilor ceea ce îţi oferă ei, iar majoritatea vor începe să te urască. Te vor urî mult pentru că vor avea impresia că şi tu îi urăşti tratându-i cu aceeaşi indiferenţă rece care macină suflete. Nu îşi vor da seama că e la fel ca atunci când semeni vânt şi culegi furtună. Se întâmpla ca, uneori, oamenii pe care i-ai tratat într-un anume fel, aproape întotdeauna unul urât, să înceapă să te trateze la fel şi să nu-ţi convină. Ai dreptate atunci când începi să arunci cu reproşuri despre schimbări de atitudine, dar… Dar de ce nu se gândesc oamenii care ne reproşează că ne-am schimbat la faptul că poate ne-am săturat să facem acte de caritate oferind ceva ce nu se oferă aşa, oricui, şi anume sufletul?

                                Poate am primit şi eu, fără să merit, de la oameni şi de la viaţă, dar măcar am fost recunoscătoare şi când nu s-a mai putut, nu s-a mai putut şi punct. N-am reproşat nimănui că s-a schimbat, am înţeles că am avut partea mea de vină, ca întotdeauna şi m-am resemnat. Am încercat să mă schimb eu, în bine. M-am schimbat. Acum ofer oricui ce merită şi nu mai iau nici eu ceva din sufletele oamenilor fără să merit.

Oferă-le oamenilor zâmbete şi tot ce ai tu mai bun, toţi te vor iubi. Oferă-le oamenilor ceea ce îţi oferă ei, iar majoritatea vor începe să te urască.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • COMMENT (1)

  1. rinocer 03rd septembrie 2016 at 21:25 -

   Dar eu te iubesc! Eu daca sunt rau, nu te-am inselat, agresat sau altceva.

   Reply

  Leave a Reply