Oamenii sinceri și inocenți ajung să fie răniți ușor de cei cărora nu le pasă pentru că sunt prea buni ca să vadă răul din ceilalți. 

                   Avem tendința să vedem în ceilalți ceea ce știm că păstrăm în propriile suflete. Și câteodată e bine. Dar nu întotdeauna. Pentru că atunci când ești bun și porți în suflet doar sentimente și principii frumoase, riști să vezi toate astea și în ceilalți, în acei oameni care poate sunt mult mai puțin decât te aștepți tu să fie. 

                   Riști să îți lași sufletul pe mâini stângace, nepricepute și nepăsătoare, iar mai apoi să suferi din cauză că încrederea ți-a fost nefondată, trădată. Doare să ți se demonstreze că te-ai înșelat în privința acelora pe care îi credeai oameni buni. Doare când iubirea ți-e răsplătită cu nepăsare sau, mai rău, cu răutate și insulte. 

                   Oamenii sinceri și inocenți ajung să fie răniți ușor de cei cărora nu le pasă pentru că sunt prea buni ca să vadă răul din ceilalți. Dar acest rău există. În unii mai mult, în alții mai puțin. Și iese la iveală când te aștepți mai puțin. Te surprinde și te rănește cum nu credeai că se poate… Asta poate pentru că cei care ajung să ne cunoască cel mai bine știu exact unde să lovească pentru a provoca cele mai mari daune. 

                   Să nu construiești un zid între tine și ceilalți din teamă, dar nici să nu lași pe oricine să se apropie de sufletul tău. Unii vor să intre încălțați în sufletul tău curat. Alții sunt doar curioși, crezând că sufletul tău e vreun muzeu. Unii își doresc să descopere fără să rămână. Alții cred că, dacă ei nu pot fi răniți cu ușurință, nimeni nu poate fi. 

                   Învață să citești intențiile oamenilor în privirile lor și oferă-le exact atât cât merită. Nu te teme să refuzi prezența cuiva, nu toți oamenii sunt o pierdere. 

Foto: Alexander Shustov

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts