Oamenii frumoşi au răni urâte.

                                            Am impresia că m-au rănit atât de multe în viaţă încât acum nimic nu mă mai poate atinge. Oamenii frumoşi au răni urâte. Oamenii buni au parte de oameni răi… Sufletele se şlefuiesc cu mare greutate pentru că oamenii, în general, nu se schimbă. Ca să remodelezi un suflet ai nevoie de lovituri puternice după care un om abia să se poată reculege, abia să se poată regăsi. Tristeţea te face să fii mai bun pentru că te readuce cu picioarele pe pământ după fiecare încercare de a zbura mai sus decât îţi permite realitatea. Durerea e cel mai bun dascăl pentru suflet, te ajută să înveţi lecţii pe care poate ţi le-au dictat alţii de nenumărate ori înainte, dar pentru care n-ai avut urechi să asculţi. Sunt multe lecţii pe care nu le poţi învăţa decât pe propria piele… Pe propriul suflet. Loviturile oamenilor dragi primite în mijlocul pieptului, direct în inimă, îţi reamintesc cât de uman eşti, cât de fragilă e convingerea ta că fericirea e ceva ce poţi obţine cu mare uşurinţă, apoi te obligă să aflii cât de puternică poate fi determinare de a demonstra tuturor forţelor vieţii care îţi spun că nu o să reuşeşti că se înşală.

                                            Oamenii frumoşi, cei cu adevărat frumoşi, nu au nevoie de nimic pentru a ieşi în evidenţă, îi vezi de departe pentru că am impresia că sunt din ce în ce mai puţin, dar ei există, sunt printre noi şi încearcă să fie fericiţi cu puţin, ei ştiu mai bine decât oricine cât de frumoasă şi scumpă e fericirea, ei ştiu mai bine ca oricine ce înseamnă să ai toată fericirea de care ai nevoie, iar mai apoi să rămâi fără ea. Oamenii frumoşi au fost răniţi şi încă îşi vindecă rănile, nu vor să iasă în evidenţă, nu vor să mai facă primii paşi, au rămas puţin mai în spate, privesc şi învaţă tot mai mult, îşi fac curaj să renunţe la teamă şi să îmbrăţişeze iubirea din nou, deşi nu le oferă nimeni şi nimic certitudinea că la sfârşit nu vor avea alte răni, poate mai adânci. Oamenii frumoşi iubesc, dar de foarte multe ori se tem să mai împărtăşească iubirea, iubesc pentru că asta ştiu să facă cel mai bine. Iubesc, deşi au suferit.

                                            Oamenii frumoşi au răni urâte.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Ranile reale nu au nici pe departe un efect atat de binefacator. Mai degraba desfigureaza, dezumanizeaza, desensibilizeaza si inraiesc.
  Ranile acelea care fac un om mai frumos, sunt in esenta, simple zgarieturi.

 • As putea spune ca au. Poate nu in sensul la care te gandesti tu, dar au. Pe mine acestea m-au schimbat si m-au facut sa par ” trist / necomunicativ / inchis „. Dar de,,, Pe de o parte m-a durut. insa m-a schimbat in bine. Nu mai fac multe, nu sunt permitiv, si altele.

 • COMMENTS (2)

  1. Names are just labels 01st ianuarie 2016 at 06:56 -

   Ranile reale nu au nici pe departe un efect atat de binefacator. Mai degraba desfigureaza, dezumanizeaza, desensibilizeaza si inraiesc.
   Ranile acelea care fac un om mai frumos, sunt in esenta, simple zgarieturi.

   Reply
   • Nicu 01st februarie 2016 at 03:02

    As putea spune ca au. Poate nu in sensul la care te gandesti tu, dar au. Pe mine acestea m-au schimbat si m-au facut sa par ” trist / necomunicativ / inchis „. Dar de,,, Pe de o parte m-a durut. insa m-a schimbat in bine. Nu mai fac multe, nu sunt permitiv, si altele.

    Reply

  Leave a Reply