O relație care nu se bazează pe sinceritate, este, de obicei, o relație care nu va ajunge nicăieri.

                               Eu cred cu tărie în frumusețea lucrurilor simple. Iar iubire e ceva simplu. E un sentiment care înflorește frumos și repede în sufletul unui om. E un sentiment care nu se ofilește niciodată dacă știi cum să ai grijă și să crești ceea ce ai primit. Dacă ai grijă să oferi înapoi în aceeași măsură. 

                               Știu că uneori poate părea complicat că menții acea flacără aprinsă, acea dorință vie. Dar nu e. Dacă e, atunci ar trebui să începi să îți pui întrebări, atât în legătură cu tine cât și în legătură cu celălalt. Eu cred că acea cheie a succesului într-o relație, pe lângă iubire și respect, este comunicarea, dar acea comunicare sinceră și fără ocolișuri, fără ascunzișuri, fără lucruri omise intenționat. Acea comunicare sinceră. O relație care nu se bazează pe sinceritate, este, de obicei, o relație care nu va ajunge nicăieri.

                               De ce să îi mințim pe alții? De ce să ne mințim pe noi înșine? Pentru a face bine? Dar cum rămâne cu răul de mai târziu, de atunci când se află totul? Pentru a ascunde ceva? Dar de ce să facem lucruri pe care să le ascundem de cei cărora se presupune că ar trebui să vrem să le povestim totul, de cei care ar trebui să ne fie totul? 

                               Uneori… De proști. O altă motivație nu pot găsi. Viața ne demonstrează când e timpul potrivit tot ce am greșit și tot ce am făcut bine. Ne recompensează și ne pedepsește după cum merităm. Eu cred că nu ai cum să dai greș în viața de cuplu dacă ești sincer și comunici mereu cu cel de lângă tine, dacă iubești, dacă respecți, dacă ești tu însuți. Problemele apar atunci când oamenii încearcă să pară ceea ce nu sunt și când cred că pot greși la nesfârșit având ca scuză pentru iertare iubirea. 

                               Fiți sinceri! Cu ceilalți, dar și cu voi înșivă. 

 

 

 

Foto: Joanna Nix

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts