…O iubeşti. O iubeşti mai mult decât ai iubit-o ieri, dar o iubeşti cu siguranţă mai puţin decât o vei iubi mâine…

                               Îţi adoarme seara pe braţ şi simţi cum ţi-o fură somnul puţin câte puţin apoi de tot, fără să poţi face ceva. Îi încetineşte ritmul inimii şi devine brusc mai moale în braţele tale de bărbat. Ea lasă somnul să se lupte cu oboseală acumulată peste zi şi părăseşte concretul, iar tu o priveşti hipnotizat. E frumoasă atunci când doarme. În ochii tăi ea e frumoasă mereu, indiferent de momentul zilei, indiferent dacă e fericită sau supărată, dacă e aranjată sau nu, dar atunci când doarme parcă toată frumuseţea sufletului îi invadează şi chipul şi o face să strălucească mai mult ca oricând.

                               Îi mângâi faţa uşor cu dosul degetelor, atât de uşor încât abia o atingi… de parcă ar fi cea mai firavă piatră preţioasă şi te temi să nu o sfărâmi în mii de bucăţele. Nu îţi poţi lua privirea de la ea. O iubeşti. O iubeşti mai mult decât ai iubit-o ieri, dar o iubeşti cu siguranţă mai puţin decât o vei iubi mâine. O priveşti atât de captivat pentru că îţi place ca imaginea ei să fie ultima înainte să închizi ochii şi să adormi. Iubeşti să adormi gândindu-te la ea. Te linişteşte şi îţi face somnul mai dulce.

                                 Dar înainte să te laşi şi tu furat de somnul îndulcit de iubire… da, iubirea e mierea somnului… o săruţi pe frunte la fel de timid şi grijuliu ca nu cumva să îi tulburi somnul în vreun fel.

                                 Şi dormiţi amândoi cu trupurile îmbrăţişate şi sufletele unite, nefiind conştienţi nici măcar pe puţin de cât de mare este iubirea pe care v-o purtaţi unul celuilalt.

                                  …O iubeşti. O iubeşti mai mult decât ai iubit-o ieri, dar o iubeşti cu siguranţă mai puţin decât o vei iubi mâine…

                                   Iar dimineaţa vă reunesc zorile…

Foto: We Heart It

278

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply