Nu vreau să mă iubești pentru că altcineva nu te-a iubit pe tine. Vreau să mă iubești pe mine în detrimentul tuturor. Vreau să mă alegi, nu doar să te mulțumești cu mine. 

                        Cred că una dintre cele mai mari greșeli pe care le putem face de-a lungul vieții este să încercăm să iubim anumiți oameni doar pentru că au fost alții care ne-au respins și nu ne-au înțeles sentimentele. Nu iubești, cu ghilimelele de rigoare, pentru că ai fost respins în altă parte, pentru că altcineva e ocupat cu un alt om.

                        Nu iubești pentru că te plictisești sau pentru că preferi pe oricine lângă tine în locul singurătății. Nu iubești pentru că toți cei din jurul tău au relațiile lor, iar tu te simți lăsat pe dinafară. Nu! Asta nu e iubire, chiar dacă tu vrei să crezi că așa e. Te minți singur și, mai mult decât atât, minți oameni pentru care poate tu însemni totul, oameni care nu au nicio vină că ți-au fost ce trebuie în momentele nepotrivite.

                        Nu iubești pentru că ești rănit. Iubești pentru că așa simți. 

                        Nu vreau să mă iubești pentru că altcineva nu te-a iubit pe tine. Vreau să mă iubești pe mine în detrimentul tuturor. Vreau să mă alegi, nu doar să te mulțumești cu mine. Au mai făcut și alții în trecut o alegere din mine, nu o prioritate. S-au mai mulțumit cu mine când de fapt și-ar fi dorit altceva, pe altcineva. Și știi unde au dus lucrurile? Nicăieri. 

                        Acolo se duc relațiile bazate pe încercarea de a umple goluri care nu au cum să fie umplute. Acolo se duc relațiile construite pentru a vindeca răni pe care oricum nu le poți vindeca decât singur. 

                        Pe mine să nu mă iubești pentru că îți sunt la îndemână, să nu mă iubești pentru că ofer fără să îmi ceri, pentru că sunt prezentă și îți pot fi ce nu ți-au fost cei pe care îi râvnești. Nu! Pe mine să mă iubești pentru că sunt ceea ce vrei, să mă iubești și să mă alegi, chiar dacă ai putea avea pe oricine altcineva. Să știi că o femeie simte dacă e într-adevăr dorită, iubită… Simte… Și nu se mulțumește prea mult timp să fie tratată ca un înlocuitor sau ca un simplu pansament. 

Foto: Jon Ly

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts