Nu vreau o iubire de vară. Mie dați-mi o iubire de Decembrie.

                         Nu vreau o iubire de vară. Deși fiecare poveste de dragoste are frumusețea ei. Deși fiecare perioadă a anului ne îndeamnă la un fel aparte de sentimente. Unele nebune și intense care ard ca flăcările ce se îndreaptă spre stele sau ca valurile care se lovesc nebune de stânci pentru a se întoarce în larg și apoi pentru a se lovi din nou de ele. Iubirile de vară sunt adevărate aventuri și îți pot oferi cele mai minunate amintiri, cele mai intense trăiri. Te iau pe nepregătite și nu îți lasă timp de gândire, ele pur și simplu se întâmplă. 

                         Doar că, pentru mine, mult mai potrivită ar fi o iubire de iarnă. Mie dați-mi o iubire de Decembrie. Cu fulgi mari de zăpadă și vin fiert, cu foc care arde în șemineu și cu îmbrățișări călduroase. Cu liniște și siguranță, dorințe și planuri, cu magie și scorțișoară. Vreau o iubire de iarnă care să crească încet, așa cum crește stratul de zăpadă cu fiecare fulg de nea care se așază. Vreau o iubire liniștită care să îmi ofere sentimentul de siguranță. 

                         Mă aflu într-o perioadă a vieții în care nu mai vreau atât de multă aventură, nu îmi mai doresc să știu ce înseamnă nesiguranța zilei de mâine în ceea ce privește sentimentele omului de lângă mine. Vreau să iubesc și să fiu iubită, să dăruiesc și să primesc, să știu că sentimentele mele sunt apreciate și că a meritat să trăiesc anumite dezamăgiri, să învăț unele lecții. 

                         Nu îmi mai doresc sentimente puternice, dar haotice, care să dispară la fel cum au apărut. Îmi doresc o iubire cuminte și liniștită, puțin naivă și cu un strop de magie, așa cum e iarna… Apoi o putem transforma noi pe parcurs, o putem face exact cum ne dorim să fie… Dacă ar mai fi ceva de schimbat. Deși nu cred. 

Foto: Priscilla Du Preez

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts