Nu vei putea decide tu de cine să te îndrăgostești. Sufletul nu ascultă ce vrem noi, face doar cum știe el. Dar poți decide dacă cineva te merită sau nu. Poți decide lângă cine rămâi. Poți decide să nu pierzi timp cu oameni care doar te amăgesc. 

                         Te vei îndrăgosti de oamenii nepotriviți. Și vei ști de la bun început că se va sfârși urât sau poate nu vei ști. Dar la final, vei regreta pentru un timp, la fel cum regretăm cu toții. Și îți vei da seama mai târziu că ai regretat degeaba. Pentru că nu aveai ce face, pentru că sufletul oricum nu te-ar fi ascultat, iar noi facem ceea ce ce ne cer sufletele noastre, nu invers. Altfel nu putem fi fericiți. 

                         Se întâmplă să se lase cu inimi frânte și cu descurajări mari. Dar ne vindecăm. Și în cele din urmă rămânem cu amintiri frumoase pentru că pe celelalte alegem să le dăm uitării cu timpul. 

                         Nu vei putea decide tu de cine să te îndrăgostești. Sufletul nu ascultă ce vrem noi, face doar cum știe el. Dar poți decide dacă cineva te merită sau nu. Poți decide lângă cine rămâi. Poți decide să nu pierzi timp cu oameni care doar te amăgesc. Dacă cineva îți arată că nu e potrivit pentru tine, nu pierde vremea, nu amâna. Nu rămâne acolo unde nu găsești motive să o faci. 

                         Înseamnă că fericirea ta e în altă parte, la altcineva. Și sufletul tău îl va găsi pe acel cineva. 

                         Când simți că primești mai puțin decât meriți, când simți că fericirea ta nu e atât de mare pe cât ți-ai dori, când îți dai seama că e loc de mai bine, fă ceva. Nu aștepta ca totul să se întâmple din senin pentru că nu se va întâmpla. Să nu îți fie teamă să renunți la ceva sau la cineva doar pentru că va fi greu să începi de la zero. Pentru că va fi mai greu să mergi pe un drum care nu duce nicăieri. 

Foto: Aiony Haust

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts