Nu vei găsi niciodată fericirea dacă o cauți în brațele oamenilor nepotriviți. 

                      Toată viața căutăm doar fericire. Și o căutăm în gesturi, în oameni, în momente și în orice ne înconjoară. Pentru că doar fericirea poate să ofere un sens acolo unde credem că nu mai există niciunul. 

                      Doar că uneori suntem dezamăgiți de ceea ce aflăm, de ce găsim, poate, pentru că am înțeles greșit ce înseamnă fericirea. Sau pentru că o căutăm acolo unde ea de fapt, pentru noi nu poate să existe. Căci se poate și asta. Am întâlnit oameni care pe mine m-au dezamăgit cumplit, iar pe alții i-au făcut extrem de fericiți. Și asta pentru că nu ni s-au potrivit dorințele, așteptările, poveștile. Pentru că nu ne-am potrivit noi, iar destinele s-au încăpățânat să ne îndepărteze. 

                      Nu vei găsi niciodată fericirea dacă o cauți în brațele oamenilor nepotriviți. Ei pur și simplu nu vor putea să ți-o ofere, deși își vor dori să o facă. Deși îți vei dori și tu la fel de mult. Dar sunt oameni care, oricâte sentimente și senzații ar trăi împreună, nu vor reuși niciodată să fie complet fericiți. Pentru că fericirea fiecăruia e altundeva. La altcineva. 

                      Și nu are rost să ne amăgim crezând că lucrurile se vor aranja de la sine, odată cu trecerea timpului. Unii oameni așteaptă toată viața să se aranjeze ceva și la final își dau seama că a fost o greșeală. 

                      Să nu îți fie teamă să mergi după fericirea ta, oriunde s-ar afla ea. Dacă știi că doar așa sufletul își va fi liniștit și împăcat, merită. Dar trebuie să știi, căci se întâmplă ca din capricii de moment să se nască regrete care nu pot fi șterse. 

                      Însă trecând peste asta, amintește-ți că timpul pierdut nu mai poate fi întors și că ceea ce amânăm s-ar putea să nu mai avem șansa să trăim niciodată. Caută fericirea acolo unde o poți găsi. Iubește-i pe cei care merită. Și străduiește-te să fii un om despre care ceilalți să își amintească cu drag. Încearcă să fii un om care merită… orice. 

Foto: Joshua Rawson-Harris

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts