Nu-ți sunt datoare cu nimic. Nu-mi cere explicații. Nu-mi cere să te iert. Și nu-mi cere să fiu aceeași femeie de la început pentru că nu mai pot iubi un om care nu m-a iubit înapoi atât cât meritam. Nu pot fi la fel cu un om care s-a schimbat radical. Felul în care mă voi comporta cu tine depinde foarte mult de felul tău de a fi!

                            Noi, femeile, oferim mult, poate, prea mult. Și ceilalți înțeleg greșit ceea ce le oferim. Au impresia că suntem datoare să facem asta. Au impresia că așa trebuie să fie, iar când încetăm să le mai oferim totul pentru că ei nu știu să dea nimic la schimb, ne reproșează că ne-am schimbat, că nu mai suntem aceleași, că s-a întâmplat ceva de care nu sunt responsabili… Deși sunt!

                            Uneori suntem acuzate de prefăcătorie și fățărnicie, de minciuni pe care nu le-am spus niciodată. Dar adevărul e că suntem diferiți pentru fiecare om pe care îl cunoaștem, pentru fiecare om alături de care trăim. Îi oferi omului de lângă tine ceea ce trezește în tine. Dacă îți oferă iubire, îi oferi iubire înapoi. Dacă îți oferă așteptări, îl lași în tăcere, îl faci să te aștepte și el. Dacă nu te mai iubește, cu sufletul trist și inima ruptă, începi să îți iei înapoi toate sentimentele, îți faci bagajele de speranțe și visuri… Și pleci mai departe. 

                            Dar sunt unii care au impresia că le ești datoare cu explicații, deși le-ai explicat de atâtea ori. Au impresia că trebuie să îi ierți, deși nici tu nu mai știi de câte ori i-ai iertat înainte. Sunt unii care cred că încă mai trebuie să le oferi iubire, deși le-ai dat tot ce aveai mai bun de oferit… Iar pentru astfel de oameni cred că ar trebui să avem mereu cuvintele la noi ca să îi punem la punct. 

                            Ar trebui să știi că… Nu-ți sunt datoare cu nimic. Nu-mi cere explicații. Nu-mi cere să te iert. Și nu-mi cere să fiu aceeași femeie de la început pentru că nu mai pot iubi un om care nu m-a iubit înapoi atât cât meritam. Nu pot fi la fel cu un om care s-a schimbat radical. Felul în care mă voi comporta cu tine depinde foarte mult de felul tău de a fi!

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts