Nu te oprește nimeni să vrei să fie frumoasă, deșteaptă, atrăgătoare, independentă, să îți trezească fantezii și dorințe. Nu te oprește nimeni să vrei să fie perfectă. Dar să nu strâmbi din nas când o să îți ceară să fii bărbat. O astfel de femeie nu vrea lângă ea pe oricine. O astfel de femeie nu se mulțumește cu mai puțin decât merită. 

                                  Trăim într-o lume în care e ok ca unii să ceară prea mult, dar în care aceiași oameni nu sunt dispuși să ofere cât cer. Trăim într-o lume în care noi, alții, trebuie să ne mulțumim cu puțin, deși nu am făcut niciodată economie când a fost vorba de dat. De ce? Și a cui e vina? Cred că, în mare parte, tot a noastră, a celor care oferim totul de-a gata, pentru că și atunci când nu ne sunt răsplătite eforturile, tot nu renunțăm, continuăm să sperăm că în viitor va fi mai bine și că ceilalți se vor schimba. 

                                  Iar celorlalți le convine. Mizează pe dependența noastră de ei, pe sentimentele ce sunt prea puternice și pe faptul că ne mulțumim cu puțin, cu oricât de puțin ne-ar da ei înapoi. Ei bine, vine o vreme în care fiecare își dă seama cât merită și cât valorează. Iar problema e că oamenii cu inimă mare, oamenii sinceri, aceia care lasă mereu să treacă de la ei, se subestimează. Și tocmai de asta se mulțumesc cu puțin. Ei își văd doar defectele, nu și cât sunt de minunați. 

                                  Iar o femeie care a învățat cât valorează, e o femeie care va deveni mai greu de mulțumit. Va fi mai greu de iubit sau cel puțin de determinat să iubească. Pentru că a trăit câteva dezamăgiri, pentru că a oferit atât cât i s-a cerut și nu a primit mare lucru înapoi. Pentru că s-a străduit să fie perfectă și s-a ales cu scuze și promisiuni. Iar astea nu i-au putut hrăni sufletul. Au făcut-o doar să fie mai stingheră. 

                                  Nu te oprește nimeni să vrei să fie frumoasă, deșteaptă, atrăgătoare, independentă, să îți trezească fantezii și dorințe. Nu te oprește nimeni să vrei să fie perfectă. Dar să nu strâmbi din nas când o să îți ceară să fii bărbat. O astfel de femeie nu vrea lângă ea pe oricine. O astfel de femeie nu se mulțumește cu mai puțin decât merită. A mai făcut-o și știe cum e. Știe că nu așa trebuie să fie iubirea. Știe că nu asta vrea. Așa că tu poți să-i ceri cât vrei, ea  îți va da, dar întreabă-te dacă ești capabil să păstrezi balanța în echilibru. 

 

 

 

Foto: Mickael Gresset

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts