Nu suntem prea mofturoase, prea pretenţioase, prea greu de iubit… Sau dacă suntem e pentru că am fost cândva prea rănite. Cu cât a fost mai rănită o femeie, cu atât ea învaţă că merită mai mult şi devine mai greu de mulţumit, mai greu de iubit. Dar, cu toate astea, merită. Ea nu te va dezamăgi.

                           De  multe ori se întâmplă să iubeşti mult şi tocmai pentru că iubeşti ajungi să laşi de la tine mai mult decât ar trebui. Îţi pleci privirea în faţa celuilalt, închizi de prea multe ori ochii şi îţi dai seama că începi să te mulţumeşti cu din ce în ce mai puţin. Dar cu cât de puţin să te mulţumeşti? În fond, dacă un om nu îţi oferă ţie tot ce poate oferi, dacă nu te iubeşte cu tot sufletul atât cât poate iubi, ce rost mai are să îţi ofere sentimente cu jumătate de măsură? Nu cred că are rost… Atât timp cât încerci să îţi împarţi sufletul, nu te poţi face fericit nici pe tine, dar nici pe cei pe care vrei să îi iubeşti. 

                           Şi suntem rănite pentru că iubim, pentru că ne oferim pe noi, pentru că nu ne pasă de riscuri, sperăm că nu vom fi dezamăgite… Dar suntem dezamăgite tocmai de cei pe care îi iubim cel mai mult. Şi de fiecare dată doare mai tare pentru că de fiecare dată când am iubit, am făcut-o cu mai multă intensitate. Şi aşa ajungem să ne îndepărtăm şi să fim greu de iubit. Aşa ajungem să fim catalogate drept mofturoase sau pretenţioase. Deşi, în adâncul sufletelor noastre, suntem doar prea dezamăgite de oameni ca să ne mai putem permite luxul de a avea încredere în toţi, de a-i iubi pe toţi. 

                           Nu suntem prea mofturoase, prea pretenţioase, prea greu de iubit… Sau dacă suntem, e pentru că am fost cândva prea rănite. Cu cât a fost mai rănită o femeie, cu atât ea învaţă că merită mai mult şi devine mai greu de mulţumit, mai greu de iubit. Dar, cu toate astea, merită. Ea nu te va dezamăgi. Va lăsa trecutul în urmă şi va continua de parcă nu ar fi fost niciodată dezamgăti, de parcă nu ar fi suferit niciodată.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts