Nu! Nu am devenit rece, poate doar selectivă. Nu are rost să le oferi sentimente calde şi frumoase oamenilor care nu le pot aprecia.

                                   Nu! Nu am devenit rece, poate doar selectivă. Nu are rost să le oferi sentimente calde şi frumoase oamenilor care nu le pot aprecia.

                                   În fond, am tot dreptul să ţin la distanţă oamenii care mi-au demonstrat că vor să-mi facă rău sau pur şi simplu o fac fără să-şi dea seama. Asta nu înseamnă că sunt un om rău sau un om rece sau că îi privesc pe toţi cu superioritate. Înseamnă doar că am grijă de sufletul meu şi nu mai risc să mă ataşez prea mult de oamenii care nu vor putea niciodată să-mi întoarcă sentimentele. Eu numesc asta selectivitate şi, dacă aş putea, mi-aş pune la intrarea în suflet o plăcuţă pe care să scrie ,,Dacă vrei să faci bine, atunci eşti bine-venit. Dacă vrei să faci rău, atunci nu ai ce să cauţi aici. De tâlhari de setimente eu m-am săturat.”

                                   Nu are rost să le oferi sentimente calde şi frumoase oamenilor care nu le pot aprecia. Vor începe să creadă că ele li se cuvin şi nu te vor trata aşa cum meriţi, aşa cum merită să fie tratat un om iubitor şi cu sufletul deschis către frumos. Nu are rost să laşi să te rănească oamenii indiferenţi şi reci doar pentru că eşti una din acele persoane care iubesc şi sunt sincere mereu. Nu are rost să rişti să te alegi cu o inimă rece din cauza celor care nu îţi pot oferi căldură. 

                                   Am nevoie să fiu selectivă, mai ales în privinţa oamenilor. Dar câteodată mi-e teamă. Dacă am să încep să-i aşez în două categorii, cei care îmi vor binele şi cei care nu, mi-e teamă că în prima dintre ele nu o să am nici măcar câţiva de pus, iar în cea de a doua oamenii ar începe să se simtă înghesuiţi. Încerc să fiu selectivă, deşi unii mă conderă rece, deşi au impresia că sunt rea sau că mă cred superioară. Nu fac asta pentru a le fi lor rău, ci pentru a-mi fi mai bine mie…

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Pup dulce, iubito, te iubesc! Esti cea mai tare! :* Esti „iubi” cea mai iubita din lume. Talhar suna mult mai rau decat escroacele pe care le-am intalnit eu… Dar poate ca tot raul spre bine! De fapt sigur, cu sau fara mine.

 • COMMENT (1)

  1. Iubitelul Tau Adevarat 04th septembrie 2016 at 23:46 -

   Pup dulce, iubito, te iubesc! Esti cea mai tare! :* Esti „iubi” cea mai iubita din lume. Talhar suna mult mai rau decat escroacele pe care le-am intalnit eu… Dar poate ca tot raul spre bine! De fapt sigur, cu sau fara mine.

   Reply

  Leave a Reply