Nu mi-e frică de nimic şi de nimeni, numai de mine şi de orgoliul celui iubit mi-e groază.

                                           Nu mi-e frică de nimic şi de nimeni, numai de mine şi de orgoliul celui iubit mi-e groază. Singura lecţie pe care o înveţi fiindu-ţi teamă este aceea că de fapt nu e bine, nu trebuie, nu ai de ce să te temi. Ştii, te ţine pe loc şi nu prea cred că avem destul timp de pierdut la popasuri impuse de care nu am avea nevoie în mod normal.

                                           Cred că am să dau uitării toate temerile care mă trag în jos şi mă ţin la podea fără să se îndure să-mi dea voie să mă ridic de acolo prea curând. Numai de mine mi-e groază. Adică… Oamenii ce pot face mai rău decât fac în fiecare zi? A devenit o obişnuinţă să fim dezamăgiţi, răniţi, îngenunchiaţi sau călcaţi în picioare de ceilalţi. Mai e ceva nou? Nu prea, am ajuns să mă aştept la orice, aşa că nu prea mai pot fi surprinsă. Să mă tem de oamenii care au devenit previzibili sau de mine însămi, cea pe care n-am ajuns încă să o înţeleg pe deplin? Nu mă tem decât de mine însămi pentru că pot lua decizii bune sau altele capabile să-mi tranşeze sufletul, pentru că ştiu ce vreau, dar uneori păşesc între alegeri şi simt cum mă clatin.

                                           Şi mă mai tem de orgoliul celui iubit. Oricât de previzibil, tras la indigo cu celelalte sau măreţ ar fi orgoliul unui bărbat, dacă îi iubeşti sufletul, te arunci în toată marea de incertitudini care îl înconjoară sperând să-l poţi atinge pentru totdeauna fără să-ţi pese că te poţi lovi de orgoliul său. Şi se întâmplă de multe ori să te loveşti de el exact atunci când ai fi tentată să crezi că totul e aşa cum ai visat din totdeauna să fie. De asta mă tem de orgoliul celui iubit, pentru că mă tem şi de mine şi pentru că ştiu cât de determinată pot fi, cât de mult pot iubi şi cât de mult pot fi de dezamăgită dacă nu obţin ceea ce aveam în plan şi în suflet să obţin. Dar restul temerilor sunt doar fire de praf adunate pe umeri, atunci când le conştientizezi, le scuturi şi nici nu-ţi mai aminteşti că le-ai avut. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • Ce este orgoliul? Cum se manifesta orgoliul unui barbat?
  Stiam ca doar adolescentii au orgoliu, avand prea putina minte. Barbatii au orgoliu? Sau sunt doar adolescenti intarziati cei despre care vorbim, din confuzie?

 • COMMENTS (623)

  1. barbat 07th iunie 2016 at 20:37 -

   Eu unul n-am orgoliu.

   Reply
  2. Inima-neinfricata 08th martie 2016 at 21:44 -

   Iubi, eu nu sunt orgolios deloc! Ti-e frica de mine?

   Reply
  3. ndm 12th februarie 2016 at 18:12 -

   Ce este orgoliul? Cum se manifesta orgoliul unui barbat?
   Stiam ca doar adolescentii au orgoliu, avand prea putina minte. Barbatii au orgoliu? Sau sunt doar adolescenti intarziati cei despre care vorbim, din confuzie?

   Reply

  Leave a Reply