Nu m-ai meritat. 

                      Nu m-ai meritat. Așa cum un bărbat care își schimbă atitudinea după ce a cucerit și devine indiferent, rece, nu merită o femeie care îl iubește în fiecare zi tot mai mult. Așa cum nu merită cuvintele goale, fără fond, iubire și atingeri. Așa cum oamenii care știu doar să dezamăgească și să lase loc de mai bine nu merită să aibă alături de ei oameni care sunt prezenți și atenți, grijulii și frumoși. 

                      Nu m-ai meritat. Pentru că m-ai lăsat să mă întreb în loc să îmi oferi certitudini și pentru că ai ales să îmi lași goluri în suflet când ar fi trebuit să le umpli golurile pe care le-au lăsat alții. Pentru că m-ai rănit în loc să mă ajuți să mă vindec și pentru că m-ai dezamăgit în acel fel în care mi-ai promis cândva că nu mă vei dezamăgi orice ar fi. 

                      Și nu sunt arogantă, nu înseamnă că nu știu să pierd sau că am o părere prea bună despre mine dacă spun că nu m-ai meritat. Pentru că nu eu am pierdut și pentru că unele adevăruri, deși par a fi izvorâte din ură neîntemeiată, nu sunt. Ele sunt doar atât, adevăruri. 

                      Poți crede multe despre mine și nu doar lucruri frumoase. Sunt sigură că asta vei face. Dar va veni o vreme în care vei înțelege că o relație în care unul face totul pentru sine, iar celălalt se chinuie să echilibreze balanța, nu va merge niciodată. Iar vina va fi, în mare parte, doar a unuia. O astfel de vină nu prea poate fi împărțită la doi. 

                      Tu nu m-ai meritat. Mă doare să spun asta. M-a durut să accept. Dar sunt adevăruri care nu ne eliberează până când nu le dăm glas. 

                      Nu m-ai merita!

Foto: Alan Labisch

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts