Nu iubeşti un om pentru calităţile sale şi nu îl părăseşti pentru că are defecte şi imperfecţiuni. Accepţi un om pentru ceea ce este, ai să vezi că ai ce să iubeşti dacă eşti destul de inteligent încât să nu te laşi descurajat de imperfecțiunile sale şi să nu te împiedici de trecutul său.

                                 Înainte să pleci, gândeşte-te la ce te-a făcut prima oară să rămâi şi apoi la toate motivele de fericire pe care ţi le-a oferit omul de lângă tine. Dacă ai fost fericită, rămâi, vorbeşte, rezolvă şi vindecă… Repară tot ce se poate repara pentru că va fi bine. Într-un final, va fi bine. Dacă ai plâns mai mult decât ai zâmbit, dacă ai fost mai tristă decât ai fost fericită, atunci închide uşa în urma ta şi nu te mai întoarce înapoi pentru că nu mai ai ce să cauţi lângă acel om… Nu mai e nimic de găsit. Dacă nu găseşti iubire, mai bine să nu cauţi nimic altceva. 

                                 Dar să nu păreseşti niciodată un om pentru că nu e… Perfect. Nici nu ar putea fi. Ştii… Nu iubeşti un om pentru calităţile sale şi nu îl părăseşti pentru că are defecte şi imperfecţiuni. Accepţi un om pentru ceea ce este, ai să vezi că ai ce să iubeşti dacă eşti destul de inteligent încât să nu te laşi descurajat de imperfecșiunile sale şi să nu te împiedici de trecutul său. 

                                 Nu iubeşti un om pentru că ai tu nevoie de iubire, ci pentru că simţi nevoia să oferi acea iubire. Nu îl părăseşti pentru că uneori îţi mai greşeşte şi te mai supără, ci pentru că nu îţi mai aduce fericire, linişte, alinare sau orice altceva îţi aducea cândva, atunci când era bine. 

                                 Şi să ştii că un om nu te iubeşte în mod obligatoriu atunci când e perfect, atunci când face tot posibilul să fie exact cum ai vrea tu să fie, ci atunci când are curaj şi destulă încredere încât să se deschidă în faţa ta, să fie sincer şi să îţi arate şi acele părţi ale sufletului său pe care nu le poate iubi, dar pe care nici nu le poate schimba atât cât şi-ar dori să o facă. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts