Nu încerca să mă schimbi. Încearcă să mă iubești așa cum sunt. 

                    Nu încerca să mă schimbi. Nu vei putea. Nu voi putea. Nici nu voi vrea. Am mai încercat să mă schimb pentru oameni care nu m-au putut iubi așa cum sunt, pentru oameni cărora nu le-am fost suficientă. Dar nu am reușit decât să mint și să mă mint că sunt cineva care nu îmi plăcea, nu mi se potrivea, cineva cu care nu mă puteam identifica. Și nu am fost fericită cu mine însămi. Nu am fost fericită alături de cei care m-au obligat să mă schimb pentru ei. 

                    Când iubești un om, nu îi impui să fie așa cum vrei tu, nu îl iubești pentru ce vrei să fie, ci pentru ce e deja. Când nu poți trece peste unele defecte și peste imperfecțiuni, aia nu mai e iubire. E altceva, un compromis care doare. Și care nu duce nicăieri. 

                    Mă iubești așa cum sunt sau nu mă iubești deloc. Prefer oricând sinceritatea dură în locul unor minciuni dulci care într-un final ajung să doară mai tare. 

                    Nu încerca să mă schimbi. Încearcă să mă iubești așa cum sunt. Să știi că pot fi în multe feluri. Mă vei cunoaște prin prisme diferite care îți vor plăcea mai mult sau mai puțin. Dar nu îți voi ascunde nicio parte din mine și îți voi oferi tot ce am mai bun. Pentru că oamenii care iubesc sincer și frumos merită ce e mai bun. 

                    Nu vreau să te impresionez sau să te fac să mă iubești pentru ceva ce nu sunt pentru că adevărul mereu iese la suprafață, iar dacă într-o zi aș înceta să mai fiu cea de care te-ai îndrăgostit, s-ar duce și iubirea. De ce să iubești o minciună frumoasă? De ce să nu iubești un adevăr imperfect?

                    Iubește-mă așa cum sunt și am să te iubesc așa cum ești. Iar împreună vom deveni mai buni pentru că ne vom completa și ne vom strădui să fim cea mai bună variantă a noastră. 

Foto: Anastasia Sklyar

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts