Nu există viaţă prea grea, există doar oameni mult prea obosiţi ca să-şi dorească să meargă mai departe atunci când nu au pentru cine sau alături de cine.

                                     Întotdeauna primim palme după care ne sunt oferite mângâieri. De fiecare dată când suntem obligaţi să urcăm dealuri înalte, pline de greutăţi, ne aşteaptă la capăt o vale pe parcursul căreia să ne odihnim, să ne liniştim, să avem timp să ne regăsim. Viaţa nu e niciodată prea grea, probabil e exact atât cât putem să ducem, probabil e exact atât cât suntem de puternici şi de capabili să îndurăm. Oamenii puternici cu sufletul sunt oameni frumoşi. Oamenii puternici au parte de greutăţi mari. Oamenii frumoşi au parte de bucurii minunate. Avem parte de toate astea, fiecare primeşte atât cât e în stare să ducă, să înţeleagă, să trăiască, să accepte, să aprecieze. Întotdeauna, după ce declarăm cu multă convingere că nu mai putem continua, se întâmplă să continuăm mai mult decât am fi crezut vreodată că o putem face. Se întâmplă să ni se demonstreze că suntem mult mai puternici decât credeam că suntem.

                                     Dar alteori oamenii sunt prea obosiţi ca să mai aibă vreo tragere de inimă să continue. Uneori oamenii rămân fără sprijin, nu mai au pentru cine să continue pentru că toţi cei iubiţi se îndepăstează, pleacă, în cele din urmă dispar. Oamenii nu mai au alături de cine să continue şi se tem că într-un moment de slăbiciune nu va avea cine să-i prindă de mână înainte să cadă. Există oameni care îşi pun speranţele şi încrederea în alţi oameni, în oameni care nu au de gând să rămână sau sunt îndepărtaţi de jocuri de împrejurări care nu le lasă timp de gândire, de ezitare, de rămas-bun. Toţi ne punem speranţele în alţi oameni şi toţi realizăm că trebuie să lăsăm toate astea în propriul suflet abia după ce ne pleacă oamenii dragi, abia după ce rămânem, credem noi, incompleţi.

                                     Dar nu… Nu există viaţă prea grea, există doar oameni mult prea obosiţi ca să-şi dorească să meargă mai departe atunci când nu au pentru cine sau alături de cine.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply