Nu e ușor să renunți la o parte din sufletul tău atunci când alegi să pleci de lângă cei pe care îi iubeai. Dar e necesar atunci când acești oameni trebuie să învețe să aprecieze sentimentele care li se ofereau.

                          Unii oameni nu ne sunt eterni. Unele relații nu durează la nesfârșit, oricât de mult ne-am dori noi să se întâmple așa. Uneori plecăm, alteori suntem părăsiți. Uneori e vina noastră, alteori a celorlalți. Important e că nu toți cei pe care îi vom întâlni și îi vom iubi vor rămâne. 

                          În anumite momente suntem nevoiți să renunțăm. Pentru că drumul pe care mergem nu mai duce nicăieri. pentru că oamenii alături de care ne aflăm nu mai reprezintă acel acasă pe care îl reprezentau cândva. Pentru că s-au schimbat lucrurile… În jurul nostru. În noi înșine. 

                          Nu e ușor să renunți la o parte din sufletul tău atunci când alegi să pleci de lângă cei pe care îi iubeai. Dar e necesar atunci când acești oameni trebuie să învețe să aprecieze sentimentele care li se ofereau. E necesar dacă vrei să fii fericită. Dar asigură-te mai întâi că ai luptat destul, că ai făcut tot ce trebuia făcut ca să nu trăiești cu regrete mai târziu. Asigură-te că într-adevăr ai ajuns într-un punct din care nu se poate merge mai departe. 

                          Cea mai mare greșeală pe care o putem face este să renunțăm fără să luptăm, fără să încercăm, fără să ne străduim. Îți vei lăsa la toți cei pe care i-ai iubit o parte din suflet. Și nu o vei recupera niciodată. Ai grijă pe cine iubești. Ai grijă la cine renunți. Dacă ai dubii și eziți, mai stai. Mai încearcă să repari. S-ar putea să îți mulțumești mai târziu. Dacă nu… Atunci asta a fost. Avem nevoie de finaluri dacă vrem să trăim noi începuturi. 

                          Și le vom trăi. Fiind mai maturi și mai atenți. Fiind mai sinceri. 

                          Nu e ușor să pleci. Nici să rămâi. Nu e ușor să treci printr-o despărțire. Dar viața în sine nu e întotdeauna ușoară. Trebuie doar să fim puternici. Să avem încredere. Să avem speranță. Să avem grijă de noi înșine. 

 

 

 

Foto: Clem Onojeghuo

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts