Nu e bine să fugi de oameni, de locuri, de tine însăți. Chiar dacă acei oameni te-au rănit. Chiar dacă acele locuri îți trezesc amintiri mai puțin plăcute. Chiar dacă tu nu te-ai mulțumit și nu ți-ai fost de ajuns. 

                             Uneori ne e greu, ne e al dracului de greu și nu mai știm ce să facem, încotro să o luăm. Adevărul e că am vrea pur și simplu să plecăm departe de toți și de toate, să ne odihnim, să ne liniștim, să uităm, să iertăm, să ne recăpătăm încredere și speranțele. Of… Dar, chiar dacă ne dorim atât de mult, nu putem fugi. Nu e bine să fugim pentru că asta nu e o soluție, e numai o amânare care, uneori, doar înrăutățește lucrurile, nu una care le rezolvă.

                             Nu e bine să fugi de oameni, de locuri, de tine însăți. Chiar dacă acei oameni te-au rănit. Chiar dacă acele locuri îți trezesc amintiri mai puțin plăcute. Chiar dacă tu nu te-ai mulțumit și nu ți-ai fost de ajuns. În viață nu e bine să fugi, ci să înfrunți pentru că nu vei reuși niciodată să fugi cu adevărat de tine însăți, iar oamenii și amintirile le vei purta mereu în suflet.

                             Și până la urmă tu ești unul dintre acei oameni puternici care pot înfrunta multe, care pot trece peste greutăți imense. Ești unul dintre acei oameni care obosesc greu și se refac repede. Tu nu trebuie să fugi de nimic, nu trebuie să eviți pe nimeni. Știu că unele prezențe dor, dar amintirile dor și mai tare dacă nu te împaci cu ele, dacă nu treci peste.

                             Înfruntă, iartă, uită, mergi mai departe, dar nu fugi de nimeni și în niciun caz de tine însăți pentru că nu asta e rezolvarea problemelor tale. Iar într-o zi îți vei mulțumi că le-ai privit și ai ales să le faci față.  Într-o zi îți vei mulțumi că ai fost puternică și că ți-ai dat seama că poți fi chiar mai puternică.

 

 

 

Foto: Brooke Cagle

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts