-Nu beau, nu fumez, nu conduc cu viteză. -Şi pentru ce mai trăieşti?

Îşi a prinse o ţigară şi îi întinse şi celuilalt una fără să ştie dacă fumează sau nu.
-Fumezi?
-Nu!
-Nu?
-Nu beau, nu fumez, nu conduc cu viteză.
-De ce? Şi pentru ce mai trăieşti?
-De ce? Pentru că nu-i place să miros a alcool seara când mă urc lângă ea în pat şi o iau în braţe, pentru că nu suportă fumul de ţigară, tuşeşte şi nu-mi doresc să-i fac rău, pentru că mă aşteaptă în fiecare zi acasă şi-mi spune de fiecare dată când ştie că plec să am grijă, iar eu îi promit că voi avea. Trăiesc pentru a iubi, pentru a fi fericit, pentru a o face fericită. Tu faci toate astea? Bei, fumezi, conduci cu viteză?
-Beau la petreceri, e normal, fumez de obicei, aşa m-am obişnuit şi se întâmplă să calc acceleraţia mai mult decât ar trebui. Dar sunt bărbat, n-am frici şi obiceiuri de femeie.
-La petreci beau şi eu un pahar cu vin, conduce ea, e femeie capabilă. Nu m-a ales pentru maşină. Pe al doilea îl bem împreună când ajungem acasă pentru că nu sunt atât de ameţit încât să vreau imediat să mă răstorn în pat şi să dorm. Dar nu mi se pare normal să crezi că e obicei de femeie să iubeşti, să ai cuvânt şi să respecţi. Nu mi se pare că e obicei de femeie să fii conştient că fericirea ei depinde de fericirea ta, de siguranţa ta, de sănătatea ta.
-Eşti sub papuc, te joacă pe degete, face din tine ce vrea şi ai ajuns să crezi că e bine cum zice ea.
-Da, mă, pe mine mă joacă pe degete şi sper să mai joace pe degete şi un inel. Pe mine mă ţine sub papuc, dar măcar merită, e specială. Face din mine ce vrea, dar ea e deja tot ce vreau eu, mi se pare corect şi cinstit ce face. Nu cred că e bine ce zice ea, uneori mai greşeşte, e om, e normal, dar atunci când are dreptate trebuie să i-o acord pentru n-am complexe legate de faptul că, fiind bărbat, trebuie să facem mereu ca mine. Poate tu crezi că e fraier acela care iubeşte, dar ai să-ţi dai seama că acela e cel mai norocos.

Şi-a stins ţigara şi a plecat mândru, deşi ştia că se înşelase.

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

Leave a Reply