Nu are rost să le oferi iubire și alte sentimente frumoase celor care îți răspund cu indiferență și gesturi reci. Renunță la cei care nu te vor. Iubește-i pe cei care merită. 

                      Iubirea e un sentiment frumos pe care fiecare dintre noi îl crește în propriul suflet cu grijă. Iar câteodată alegem să le-o oferim celor mai nepotriviți oameni. Pentru că atunci când sufletul cere, cu greu ne putem împotrivi. Avem toate semnele că lucrurile nu vor merge bine și că acei oameni pe care simțim că îi dorim cu ardoare nu sunt cei care am merita noi să fie. 

                      Dar îi iubim. Și îi iubim cum știm mai bine, cât de mult putem, fără să ne gândim la consecințe. Iar ei nu ne iubesc înapoi la fel de mult. Nu ne iubesc atât cât am merita. Suferim. Ne căutăm vini și le găsim scuze. Toate astea pentru a ne convinge să mai rămânem, să continuăm să ne mulțumim cu puținul pe care îl avem. Toate astea pentru a încerca să ne mințim că gesturile reci și vorbele goale înseamnă mai mult decât ceea ce sunt de fapt. 

                      Dar nu are rost. Pentru că, orice am face, povestea are întotdeauna același sfârșit. Cel pe care îl amânăm cu îndârjire. Unii oameni pur și simplu sunt sortiți doar să se întâlnească, să își ofere unii altora lecții și mai apoi să plece. Fără a fi sortiți să rămână împreună. 

                      Nu are rost să le oferi iubire și alte sentimente frumoase celor care îți răspund cu indiferență și gesturi reci. Poate că acum, pe moment, te poți mulțumi cu toate astea, dar mai târziu lipsurile își vor spune cuvântul. Sufletul nu crește decât cu iubire. Dacă nu are cine să ți-o ofere… Într-un final toate nodurile care legau se desfac și nu îți rămâne decât să pleci.

                      Renunță la cei care nu te vor. La fel cum și ei au renunțat deja de multă vreme la tine. Orice părăsire doare, indiferent dacă ești cel părăsit sau cel care pleacă. Dar toate fericirile trebuie plătite într-un fel. Și dacă nu alegi să pleci de lângă oamenii nepotriviți, nu ai cum să ajungi la cei care îți vor aparține cu adevărat. 

                      Iubește-i pe cei care merită. Uneori sunt chiar lângă tine, doar că te încăpățânezi să nu îi vezi în timp ce îți frămânți sufletul cu cei care te rănesc. 

Foto: Joshua Rawson-Harris

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts