Nu are rost să încerci să convingi oamenii că au nevoie de tine doar pentru că tu ai nevoie de ei. Încearcă să-i vezi pe aceia care au nevoie de tine, pe ei nu mai trebuie să-i convingi de nimic, ei ştiu deja.

                                   Nu are rost să încerci să convingi oamenii că au nevoie de tine doar pentru că tu ai nevoie de ei. Încearcă să-i vezi pe aceia care au nevoie de tine, pe ei nu mai trebuie să-i convingi de nimic, ei ştiu deja. Oamenii nu pot fi ţinuţi cu forţa. Dacă vor să rămână, să iubească, să fie iubiţi, atunci vor rămâne chiar dacă crezi că fac parte din rândul celor care îşi bat joc. Dacă vor să plece, nu poţi face nimic pentru a-i opri, ei pur şi simplu vor pleca, chiar dacă nu vor avea motive.

                                   Oricum nu poţi convinge pe nimeni că iubeşti, decât dacă te iubeşte înapoi. Atunci te crede pe cuvânt, te crede pe fapte şi îi e de ajuns să nu mai vrea alţi oameni în viaţa sa, să nu mai tânjească atât după atenţia unora care nu sunt atenţi la ce le spui atunci când taci şi la ce le oferi atunci când eşti departe. Nu poţi convinge pe nimeni că plecarea sa îţi aduce un gol în suflet, mai ales dacă acel cineva nu a avut niciodată un astfel de gol în sufletul său. 

                                   Dar spre marele nostru noroc mai sunt şi oameni pe care nu e nevoie să-i convingem de nimic, ei ştiu deja. Sunt acei oameni care ar merge la un pas în urma ta doar ca să se asigure că are cine să te prindă în caz că te împiedici sau în caz că-ţi pune altcineva piedică. Sunt acei oameni care te privesc de departe când eşti fericită şi se apropie abia atunci când pleacă toţi, când te părăsesc toţi, abia atunci când ştiu că îi vei lua în braţe neavând pe cine să strângi la piept. Sunt şi astfel de oameni, poate chiar noi suntem astfel de oameni. Poate chiar noi suntem de fapt cei care au nevoie de cineva fără să mai fie nevoie de alte convingeri. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • :* as spune ca INTREGUL n-are nevoie de nimic din ea ce nu are nevoie si ea.

 • acest intreg…acest intreg sufera cel mai mult…daca are norocul sa gaseasca un alt intreg pentru ai fi alaturi, da, e perfect, dar daca nu…traieste intr-o dezamagire totala

 • COMMENTS (16)

  1. anevoios 11th mai 2016 at 00:33 -

   :* as spune ca INTREGUL n-are nevoie de nimic din ea ce nu are nevoie si ea.

   Reply
   • Sorin 01st august 2016 at 20:24

    acest intreg…acest intreg sufera cel mai mult…daca are norocul sa gaseasca un alt intreg pentru ai fi alaturi, da, e perfect, dar daca nu…traieste intr-o dezamagire totala

    Reply

  Leave a Reply