Nu ai nevoie de oameni care să îți spună să fii așa cum vor ei, ci de aceia care te încurajează să fii tu însăți.

                    Adevărul e că nu putem mulțumi pe toată lumea, oricât am încerca. Iar dacă toată lumea te place, cu siguranță faci ceva greșit sau oamenii din jurul tău nu sunt atât de sinceri pe cât crezi. Nu are rost să te schimbi încercând să faci cuiva anume pe plac. Cel mai probabil nu va aprecia efortul. Întrebarea e dacă la final vei fi la fel de mulțumită de tine.

                    Fii tu însăți. Cine nu te poate aprecia așa cum ești, nu e obligat să rămână, să stea, să îți fie alături. Cine te iubește, o face oricum, nu va fi nevoie să faci compromisuri cu tine însăți pentru a primi iubire. Oamenii pleacă. Și pleacă destul de ușor. Dar schimbările pe care le aduci pentru ei rămân mult timp, uneori pentru totdeauna. Nu te schimba.

                    Nu poți schimba modul în care te văd oamenii dacă ei se încăpățânează să își păstreze părerile. Nu are rost să te schimbi. Fii tu însăți! Fii mai bună decât ei! Nu te lăsa descurajată de imperfecțiunile pe care ți le găsești. Nu ești singura cu vergeturi, dacă ai kilograme în plus poți scăpa de ele, nu despre asta e vorba. Cu trupul te naști, sunt lucruri pe care nu le poți schimba, dar caracterul se educă, personalitatea ți-o poți perfecționa după bunul plac. 

                    Schimbă ce vrei tu să schimbi, nu ce vor alții. Apoi bucură-te de cine ești. Pentru că ești minunată în felul tău și nimeni nu îți poate lua asta. Nu lăsa oamenii care nu te cunosc să spună cine ești. Dacă ție îți place, e de ajuns. Nu îți trebuie nicio părere în plus. Cine nu îți vede sufletul în gesturi, în vorbe, în mângâieri, nu îl merită. Cine nu te vede așa cum ești, nu te merită. Nu ai nevoie de oameni care să îți spună să fii așa cum vor ei, ci de aceia care te încurajează să fii tu însăți.

Foto: Pete Bellis

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts