Nu ai cum să știi cât ești de puternică dacă nu lupți, dacă nu te ridici și dacă nu reușești. Poate că acum îți pare că nu mai poți, că te-ai blocat, dar mai târziu îți vei da seama că astfel de momente sunt cele care te ambiționează cel mai tare. Reușitele și fericirea nu vin întotdeauna ușor, mai trebuie să și luptăm pentru ceea ce ne dorim.

                               Viața nu e întotdeauna așa cum ne-am dori și nu e întotdeauna ușoară. Poate pentru că avem lecții de învățat sau poate pentru că alegem să ne-o complicăm de unii singuri. Adesea e câte ceva din amândouă. Și cu toții avem speranțe, dorințe și vise. Cu toții aspirăm către ceva măreț sau ne dorim pe cineva care să ne completeze așa cum credem că sunt completați ceilalți din jurul nostru de către oamenii dragi. Numai că nu suntem mereu dispuși să depunem eforturi pentru oamenii pe care ni-i dorim  și pentru lucrurile pe care le vrem. 

                               Încercăm să găsim calea ușoară pentru că ne-a fost atât de greu în anumite momente. Dar și greutățile au scopul lor și fiecare ne oferă lecții. Nu ai cum să știi cât ești de puternică dacă nu lupți, dacă nu te ridici și dacă nu reușești. Poate că acum îți pare că nu mai poți, că te-ai blocat, dar mai târziu îți vei da seama că astfel de momente sunt cele care te ambiționează cel mai tare. Reușitele și fericirea nu vin întotdeauna ușor, mai trebuie să și luptăm pentru ceea ce ne dorim.

                               Iar eforturile, în general, ne sunt răsplătite, nu chiar pe moment, dar există o balanță care le echilibrează pe toate în cele din urmă. Dacă am rămas cu datorii, le vom plăti. Iar dacă nu, vom primi ce merităm. Important e să nu îți pierzi niciodată încrederea în forțele proprii și să ai încredere că vei reuși, poate nu acum, poate nu mâine, dar cu siguranță vor veni și acele momente binemeritate de fericire în care vei culege roadele muncii depuse și tuturor așteptărilor. Ai încredere. Să nu disperi niciodată atunci când îți este greu. Liniștește-te și încearcă să găsești căi, nu scuze. 

 

 

Foto: Francisco Moreno

 

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts