Ne-am născut femei într-o lume în care e mai ușor să fii bărbat. 

                                  Ne descurcăm singure. Mergem la serviciu, avem grijă de ceilalți, de noi, nu trăim de pe urma altora, facem curățenie, mâncare, cumpărături, chiar și unele treburi bărbătești. Creștem copii și simțim pe umeri greutatea responsabilității a ceea ce vor deveni ei, plătim facturi, nu așteptăm să ne îndeplinească alții dorințele, ne putem proteja singure și am încetat să mai cerem ajutor. După ce am fost doborâte am învățat să ne ridicăm și de fiecare dată am făcut-o mai bine, fiind mai puternice, mai hotărâte, mai mature. Poate am devenit puțin mai reci sau doar mai atente la cei din jurul nostru. Poate ne-am mai înăsprit sau doar am învățat să selectăm oamenii din preajmă. Poate suntem mai mofturoase și mai greu de iubit sau doar am aflat care ne e adevărata valoare. 

                                  Facem multe, suntem multe și avem multe de oferit, iar asta, de cele mai multe ori, nu e în avantajul nostru pentru că acum o femeie, oricât de fragilă și de firavă ar fi, e mai puternică, adesea, și poate suporta mai mult decât un bărbat. Facem atâtea, suntem atâtea, oferim atâtea… Și tot ceea ce vrem să primim la schimb sunt acele brațe în care să ne odihnim la finalul unei zile și o perechi de ochi care să ne zâmbească, să ne iubească, să ne fie doar nouă. 

                                  Iar când le cerem ni se spune că avem pretenții prea mari, când mărturisim cât ne e de greu ni se spune că ne victimizăm și că ne plângem prea mult, iar când obosim nu ne recunoaște nimeni dreptul la odihnă pentru că nimeni nu vrea să recunoască faptul că nu e atât de ușor să fii femeie. Ne-am născut femei într-o lume în care e mai ușor să fii bărbat. Și nu ne plângem de asta prea mult, prea des, deși ne doare și nu e corect. Deși ne-am dori să fim și noi simple femei, nu mult mai mult de atât. 

 

 

 

 

Foto: Easton Oliver

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts