N-o să știi niciodată cât rău i-ai făcut. Pentru că a închis tot răul făcut în sufletul său, a fost puternică și a ales să își trăiască suferința cu zâmbetul pe buze. Dar suferea. Și tu erai motivul. Dacă ai fi privit atent în sufletul său, în ochii ei, poate că ai fi știut. Dar ție nu ți-a păsat. 

                          Nu mulți apreciază puterea și tăria de caracter. Nu mulți înțeleg că cele mai crunte bătălii le ducem cu noi înșine. Și nu mulți știu că astfel de bătălii te pot epuiza, mai ales atunci când te lupți pentru a păstra sau pentru a scoate pe cineva din suflet. 

                          Iar tu nu vei știi niciodată cât de mult ai rănit-o dacă mereu vei trăi cu impresia că așa trebuie să fie într-o relație, cu indiferență și nepăsare, cu gesturi amânate pe mâine și cuvinte aruncate sec și în treacăt. Ea are nevoie de confirmări și de gesturi, de prezența ta și de mângâieri, atât pentru suflet cât și pentru trup. Se va mulțumi și cu puțin. Cu foarte puțin. Dar pentru cât timp atât cât ea îți oferă tot ce are mai  bun? Pentru că cel mai adesea așa se ajunge la capăt de linie în relații, când unul oferă prea mult, iar celălalt prea puțin. 

                          N-o să știi niciodată cât rău i-ai făcut. Pentru că a închis tot răul făcut în sufletul său, a fost puternică și a ales să își trăiască suferința cu zâmbetul pe buze. Dar suferea. Și tu erai motivul. Dacă ai fi privit atent în sufletul său, în ochii ei, poate că ai fi știut. Dar ție nu ți-a păsat. Sau ai fost orb. Poate că zâmbetul ei te-ar fi putut înșela, dar în priviri puteai să îi citești tristețea și neliniștile. În priviri puteai să îi citești întregul sufletul dacă ai fi fost mai atent. Dar nu ai fost. Ai preferat să te mulțumești cu gândul că dacă tu primești destul, la fel simte și crede și ea, că e de ajuns. 

                          Dar roata se întoarce și în cele din urmă primește fiecare ce merită. În cele din urmă, poate, vei simți și tu tot ce a simțit ea. 

Foto: We Heart It

 

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts