N-am aripi, dar am palme ca să mângâi şi ca să mă apăr, am vorbe ca să chem sau să alung, am tălpi ca să păşesc încet sau să calc în picioare apăsat.

                                        N-am aripi ca să zbor, mi-au fost frânte, le păstrez în interior, în suflet, ca să nu le mai atingă oricine. N-am aripi, dar am palme ca să mângâi şi ca să mă apăr, am vorbe ca să chem sau să alung, am tălpi ca să păşesc încet sau să calc în picioare apăsat.

                                        Recunosc cu mândrie că n-am nicio super-putere, sunt om, dar poate chiar faptul că sunt om e super-puterea mea. N-am nevoie de eroi, dar nici nu sunt vreo eroină, poate că n-am salvat pe nimeni, poate că nici nu trebuia, poate că ajunge să fiu femeie şi atât. Oamenii nu mai au voie să zboare, ar fi prea uimiţi de cât de frumos e, s-ar grăbi mult prea mult, aşa că le-a luat Dumnezeu aripile şi i-a lăsat să meargă încet, să înveţe, să cunoască, i-a obligat să nu se mai grăbească. Le-a lăsat aripi în suflet, dar sunt şi acelea frânte de atâţia, of, de cât de mulţi mai sunt frânte şi ele… Oamenii nu mai zboară, îşi frâng singuri aripile şi nu le lasă să se vindece.

                                        Eu n-am aripi să zbor, dar am palme ca să mângâi obrazul celui drag, să alin, să curăţ, să murdărsc, să iubesc. Am palme ca să mă apăr, să lovesc şi să arunc, să mă lepăd şi să vorbesc cu ele atunci când îmi tremură sufletul atât de tare încât îmi îngheaţă vocea. Mai am şi vorbe ca să chem, să strig, să şoptesc, să amuţesc, să mă fac înţeleasă… Sau le am ca să alung, să zdrobesc, să îndepărtez, să ţip, să plâng, să cânt, să râd… Am tălpi ca să păşesc încet, să nu fac zgomot, să nu deranjez, să nu rănesc, să fiu cuminte, dar le mai am ca să calc în picioare tot ce mă răneşte, ca să fug, să mă îndepărtez, să plec, să las în urmă.

                                        N-am aripi ca să zbor şi să mă grăbesc, am tălpi ca să păşesc încet, să învăţ, să fiu calmă, să iubesc, să am grijă!

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts

 • COMMENTS (988)

  1. iubitul-tau 21st martie 2016 at 15:09 -

   Esti o dulce! :*

   Reply

  Leave a Reply