Mulți au înțeles greșit iubirea. 

                     Construim povești, dar nu și relații, nu și iubiri. Pentru că suntem prea ocupați să ne întrebăm ce vor crede și ce vor spune ceilalți. Ne dorim iubiri pe care să le invidieze, cu poze frumoase și trandafiri, cu lumânări și sărutări aprinse în public. Vrem să demonstrăm, să arătăm, dar nu nouă, ci altora. Și nu ar trebui să fie așa. Poate că am înțeles greșit iubirea. 

                     Știi, nu trăiește nimeni în locul tău, iar tu nu ar trebui să trăiești de ochii lumii. Nu ar trebui să oferi gesturi doar pentru că sunt oameni în jur, ci pentru că așa simți. Nu cumperi flori pentru vreo ocazie, pentru vreo poză sau ca să te lauzi, o faci pentru că vrei să oferi un zâmbet, pentru că îți pasă și iubești. 

                     Nu trebuie să arăți nimănui fericirea ta în mod special, trebuie să te bucuri tu de ea. Restul nu o vor aprecia, nu o vor prețui, nu o vor înțelege. În dragoste, nu e vorba despre cadouri, ci despre gesturi, nu e despre promisiuni și jurăminte, ci despre fapte. Pentru că, în fond, când îți va fi greu, vei avea nevoie de cineva care să fie prezent și puternic, care să te sprijine și să te încurajeze. Vei avea nevoie de cineva care să fie cu tine doar pentru tine, nu pentru a le demonstra ceva celorlalți. 

                     Mulți au înțeles greșit iubirea. Și încă mai pun prea mult accent pe cum arată relația lor decât pe cum se simte, încă mai fac planuri în loc să înceapă să le construiască, încă mai investesc în cadouri și promisiuni decât să investească în respect, încredere, loialitate și devotament. Pentru că de fapt despre asta este vorba, despre tot ce rămâne după ce nu mai ești îndrăgostit. Iubirea adevărată începe abia atunci când toți fluturii au plecat. 

Foto: 

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts