Mie nu-mi plac orgoliile prostești. 

                            E bine să ai orgoliu. E bine să ai demnitate. E bine să ai principii și caracter, standarde și opinii. E bine și cred în toate astea. Dar, ca întotdeauna, unii dintre noi exagerează și o fac cu stil și se încăpățânează să își continue greșelile până când nu le mai pot duce povara. Iar asta se întâmplă, adesea, când e deja prea mult ca să mai poți șterge cu buretele ceva. 

                            Mie nu-mi plac orgoliile prostești. În special în iubire. Am mai spus-o, poate, și o voi mai spune cu siguranță. Dacă omul iubit îți greșește, nu te încăpățânezi să îi plătești cu aceeași monedă doar pentru a-i arăta cum se simte acea greșeală. Dacă îți spune că îi pare rău și că a greșit, mai ales dacă îți arată că într-adevăr regretă, nu face tot posibilul să îi arăți cât ești de bun oferind iertare. Dacă greșești, recunoaște. Nu te încăpățâna. 

                            În iubire, orgoliul macină. Nu face nimic altceva, nimic bun. Și de obicei când între oameni încape orgoliul, iubirea se face tot mai mică. Mie nu-mi plac orgoliile prostești în general, dar mai ales când când în joc e liniștea unui ,,noi”. Poate pentru că am avut de pierdut din cauza orgoliilor oamenilor pe care i-am iubit sau poate pentru că s-au distrus atâtea relații frumoase degeaba. Cert e că, în iubire, e bine să știi să mai lași de la tine pentru că vor fi, cu siguranță, momente în care și celălalt va lăsa de la el pentru tine. 

                            Dacă nu știi să fii tolerant uneori, înțelegător și iertător când e cazul, poți să iubești până la cer și înapoi, va fi degeaba. Nu poți avea întotdeauna dreptate, nu le poți știi tu pe toate, nu poți fi perfect. În iubire, la fel ca în viața, e bine să lași acel loc de ,,Bună ziua!” cum s-ar spune. Pentru că nu știi niciodată când îți va veni rândul să dai socoteală pentru imperfecțiunile tale. 

Foto: Ton the Photographer

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts