Mi s-a spus că pentru a fi fericită nu trebuie să am așteptări de la nimeni și de la nimic. Dar nu pot. Eu nu pot să nu am așteptări. Mă aștept ca viața să fie corectă și să îmi ofere atât cât merit. Mă aștept ca oamenii pe care îi tratez ireproșabil să mă trateze în același fel. Mă aștept să primesc iubire în schimbul iubirii, nu indiferență și neplăceri.

                    Mi s-a spus că pentru a fi fericită nu trebuie să am așteptări de la nimeni și de la nimic. Dar nu pot. Eu nu pot să nu am așteptări. Mă aștept ca viața să fie corectă și să îmi ofere atât cât merit. Mă aștept ca oamenii pe care îi tratez ireproșabil să mă trateze în același fel.

                    Mă aștept să primesc iubire în schimbul iubirii, nu indiferență și neplăceri. Nu pot să nu am așteptări din moment ce sunt și ofer atâtea. Nu pot trăi așteptându-mă la ce e mai rău și sperând ca totuși să se întâmple numai bine.

                    Voi fi dezamăgită, știu. Am mai fost. Dar nu-i nimic, știu să mă descurc cu dezamăgirile. La fel cum știu cât de minunat este ca cineva să se ridice la înălțimea standardelor pe care le-am impus. Pentru că dacă nu impui anumite limite, dacă nu te aștepți să se depășească unele bariere, ajungi să le dai voie în viața ta unor oameni care nu îți merită nici timpul, nici sentimentele.

                    Dacă nu ai așteptări, ajungi să te mulțumești cu puțin, deși poate meriți enorm… Dacă nu ai așteptări și nu ceri atât cât meriți, vei fi tratată ca atare, iar lucrurile minunate vor întârzia să ți se întâmple, oamenii minunați nu vor avea loc în sufletul tău din cauza acelora care sunt curioși sau pur și simplu nehotărâți.

                    E bine să ai așteptări și să ceri atât cât meriți, să nu te mulțumești cu mai puțin. E bine să impui standarde și să nu te rogi de oameni ca să îți ofere ceva la care ai dreptul pentru simplul motiv că și tu oferi la fel de mult. Dacă nu știi ce să ceri de la viață sau de la cei din jur, nu vor ști ce să îți ofere. Dacă tu te mulțumești cu puțin, atât vei primi.

                    Sunt foarte mulți oameni care dau atât cât li se cere. Majoritatea preferă calea ușoară, nu să se străduiască în plus. 

Foto: Travis Grossen

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts