Mi-am dat, în sfârșit, voie să uit. Să uit ce m-a durut, să îi uit pe cei care nu m-au iubit și doar m-au amăgit. Mi-am dat voie să uit ce mă doare. E singura cale prin care mă pot bucura doar de amintirile frumoase, de oamenii buni și de toată iubirea pe care am primit-o. 

                           Cred că a venit vremea să spun ,,Gata, ajunge!”. A venit vremea să mă nu mai mint inutil că singura cale de a scăpa de problemele din prezent, de tot ce nu merge bine, este să mă întorc în trecut. Nici acolo nu a fost totul bine. Din contră. Îmi fac mai mult rău. Îmi amintesc de oamenii și de momentele toxice din viața mea.

                           Dar nu și azi. De azi nu mai trăiesc în trecut, nu mai fug de prezent, nu mă mai tem de viitor. De azi încep să fac schimbări pe care am tot amânat să le fac. Mi-am dat, în sfârșit, voie să uit. Să uit ce m-a durut, să îi uit pe cei care nu m-au iubit și doar m-au amăgit. Mi-am dat voie să uit ce mă doare. E singura cale prin care mă pot bucura doar de amintirile frumoase, de oamenii buni și de toată iubirea pe care am primit-o.

                           E singura cale prin care pot începe să îmi asum viața de acum. Nu mai caut vinovați pentru ce nu a mers bine, nici în ceilalți, dar nici în mine însămi. Poate că așa trebuia să fie. Poate că așa trebuie să se întâmple. 

                           E cât se poate de adevărat că suntem suma a tot ce am trăit până acum și nu e bine să uităm toate astea, doar că unele dintre aceste momente ne fac rău. Ne fac prea mult rău. Și atunci ce rămâne de făcut? Să nu ne mai lăsăm influențați atât de mult de momentele care au fost. Să uităm. Nu chiar în adevăratul sens al cuvântului. Nu definitiv. Să uităm atât cât să nu ne mai pese, să nu ne mai facem rău, nu atât  cât să ajungem să repetăm aceleași greșeli. 

 

 

 

Foto: Joshua Rawson-Harris

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts