Mi-ai spus că nu e vina mea. Și atunci de ce mă doare atât? De ce nu îți știu motivele? De ce sunt tot eu cea care suferă? 

                                Mi-ai spus că nu e vina mea. Și mi-ai mai spus că nu a fost să fie, că s-a stins totul la fel de repede pe cât s-a și aprins. Deși eu n-am simțit la fel. Deși mie nu mi s-a părut că în sufletul meu se stinge ceva, din contră. Dar poate că n-am fost noi chiar pe aceeași lungime de undă. Cine știe?! Și mi-ai spus că e mai bine pentru amândoi să punem punct înainte să se termine dezastruos. Totuși, pentru cine a fost bine? Căci pentru mine în niciun caz nu a fost. Nu e… Duc dorul nopților pierdute și al momentelor trăite. Dar poate așa îți este mai bine ție. Măcar atât… Să merite tot sacrificiul. 

                                Mi-ai spus că nu e vina mea… Și atunci de ce mă doare atât? De ce nu îți știu motivele? De ce sunt tot eu cea care suferă? Ți se pare corect? De ce suferă, adesea, doar aceia care n-au nicio vină, aceia care au iubit cu tot sufletul și s-au dăruit în întregime? De ce suferă oamenii lăsați în urmă din cauza unor motive pe care nici ei nu le cunosc? Eu numesc asta abandon… Ar trebui să fie și acesta un păcat, nu crezi?

                                Iar din toată povestea asta am învățat un singur lucru și anume că pot pleca și aceia care nu au niciun motiv să o facă. La fel cum pot rămâne oameni cărora li s-au oferit toate motivele din lume să plece. Credeai că mă voi consola repede cu gândul că nu e vina mea, așa-i?! Ei bine, oamenii care iubesc sincer nu se consolează așa repede. Își pun întrebări. Se frământă. Se acuză. Apoi se scuză. Și într-un final ajung la aceeași concluzi, că într-adevăr nu e vina lor și că nu merită să suferi după cineva care nu a fost capabil să îți ofere măcar vreun motiv, vreo explicație… După cineva care a plecat fără să încerce să repare ceea ce credea că nu mai merge la fel de bine. 

Foto: We Heart It

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts