Merităm exact atât cât oferim. Nici mai mult, nici mai puțin. 

                     Merităm exact atât cât oferim. Nici mai mult, nici mai puțin. Ce-i drept, viața nu e întotdeauna cinstită cu noi și de multe ori se întâmplă să ajungem pe minus tocmai pentru că am oferit prea mult, pentru că ne-am implicat prea mult sau pur și simplu pentru că ne-a păsat. Poate ne-ar fi mai ușor să trăim în teorie, acolo unde toate lucrurile ar trebui să meargă bine, dar realitatea e cu totul alta.

                     Totuși, cu timpul, lucrurile se așază, iar cei care știu să aibă răbdare sunt răsplătiți, toate minusurile le sunt compensate. Poate că nu primim mereu ce vrem, când vrem, cum vrem sau cât vrem. Poate ne simțim adesea nedreptățiți. Partea bună e că, dacă avem răbdare, primim mai bine, mai mult, mai frumos. Sunt așteptări care merită. La fel cum unele sunt inutile, ce-i drept.

                     Tu trăiește în așa fel încât să ai de primit atunci când se trage linia. Când cineva îți cere ajutorul, oferă-l fără să stai prea mult pe gânduri, chiar dacă ție nu ți-a fost oferit. Înseamnă că știi deja ce înseamnă să nu îți întindă nimeni o mână de ajutor atunci când ai nevoie de ea. Iubește. Chiar și pe aceia care îți oferă lucruri mai puțin frumoase cum ar fi delăsarea și nepăsarea. Dăruiește-le zâmbete celor care poate nu le merită și fi mai bună decât oamenii care te-au rănit. 

Într-o zi vei vedea că toate astea nu vor rămâne fără răspuns. Vei vedea că a meritat să fii un om bun cu cei care poate ar fi trebuit să primească altceva. Vei vedea că viața echilibrează cumva lucrurile și că ai primit ce meritai, cât meritai și pe cine. Nu îți face griji. Concentrează-te pe a fi o persoană mai bună, nu pe a le plăti celorlalți cu aceeași monedă. 

Foto: Thanh Tran

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts