Merită să renunți la orice pentru iubire. Dar nu renunța la iubire pentru orice. 

                       Merită să renunți la orice pentru iubire. Pentru că iubirea aduce fericire atunci când e sinceră și reală, atunci când omul iubit te înțelege și te ascultă, te face să fii un om mai bun și te ajută să treci mai ușor peste momentele dificile și încercările vieții. Pentru că iubirea e singurul sentiment care ne face să ne simțim întregi pe interior și care lipește la loc toate acele bucăți rupte cândva, în trecut, de acei oameni iresponsabili care habar nu au avut ce să facă cu sentimentele. 

                       Merită să renunți la orice pentru iubire. Fără să fie vorba despre vreun sacrificiu. Dacă rezultatul îți aduce fericire, atunci niciun sacrificiu nu e prea mare sau imposibil. Dar e necesar să iubești sincer și să primești înapoi sentimente reale. Pentru că numai atunci rezultatul e de durată. Numai atunci fericire nu se stinge cu timpul. 

                       E drept că nu poți fi niciodată într-adevăr sigur de sentimentele celuilalt, doar de ale tale. Însă uneori știi, chiar știi când cel de lângă tine e omul tău și merită să îți asumi acel mic risc de a te înșela. Fără să îți pese prea mult că se poate întâmpla să pierzi.

                       Merită să renunți la orice pentru iubire. Dar nu renunța la iubire pentru orice. Dacă faci asta, va veni un moment în care îți vei da seama că ai greșit. Cred că, mai devreme sau mai târziu, cu toții renunțăm la o iubire din cauza unor motive care nu înseamnă prea mult. Și cu toții regretăm. Sau aproape toți. 

                       Nu renunța la iubire pentru muncă sau pentru bani, pentru părerile celorlalți sau pentru oameni care nu îți pot promite că te vor iubi mereu, pentru oameni nesiguri. Nu renunța la iubire pentru aventuri. Trăiește pentru fericirea ta.

                       Dar mai întâi, dă-ți seama ce îți aduce cu adevărat fericire. 

Foto: Nathan Dumlao

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts