Mai bine singură și cu demnitatea intactă, decât cu un bărbat care mă obligă să trăiesc la picioarele lui. 

                       Sunt atâtea femei pe lumea asta care acceptă prea multe lucruri neplăcute de la bărbații lor doar pentru că ei sunt bărbați sau doar pentru că ele au impresia că iubind, uneori, de prea multe ori, ești nevoită să mai accepți și lucruri care nu îți fac plăcere. E adevărat că viața nu poate fi mereu roz și frumoasă. E adevărat că uneori ești nevoit să mai lași de la tine și să îl lași pe celălalt să aibă argumentul final, așa cum și celălalt va lăsa de la el. 

                       Dar să nu te înjosești niciodată. Nici măcar de dragul iubirii și al omului iubit. Sunt atâtea femei care se mulțumesc cu mai nimic și nu au curaj să plece de lângă bărbații lor pentru că nu au unde să meargă sau pentru că au copii. Întotdeauna există o cale, trebuie doar să încerci să o găsești. Scuze îți vei găsi mereu pentru faptul că nu ai încercat, la fel cum îi vei găsi și lui scuze nefondate pentru tot ce ți-a făcut.

                       Crede-mă,  mai bine singură și cu demnitatea intactă, decât cu un bărbat care te obligă să trăiești la picioarele lui. Mai bine începi totul de la zero decât să bați mereu aceleași drumuri care nu ți-au oferit mai nimic. Noile începuturi sunt înspăimântătoare doar în măsura în care te gândești la ele ca la ceva măreț. Dar poți face totul cu pași mici, important e să vrei, să îți dorești, să aprinzi în sufletul tău acea scânteie care să te ghideze undeva unde să îți fie mai bine. 

                       Orice e mai bun decât un bărbat care nu te iubește, nu te apreciază și te face să regreți că nu ai luat alte decizii, chiar și singurătatea. Nu te întreba ce vei face când vei fi pe cont propriu. Te vei descurca, asta vei face. 

Foto: Luis Galvez

 

 

 

Tu ai citit cartile scrise de mine?

Dama De Trefla

Femeia, ca oricare alt om, este jumătate trup şi jumătate suflet… Însă sufletul ei este prea mare pentru a putea fi cuprins în ,,jumătate”.

Other posts